Locatie: Spant! Bussum | Prijs (excl. BTW): € 895,-

Sprekers

Bart Brandsma

Bart Brandsma (1967) is sociaal en politiek filosoof, trainer en consultant. Hij deed een bijvak journalistiek en werkte tot ongeveer 2005 voor zowel schrijvende pers (Filosofie Magazine) als televisie; Nederlandse Publieke Omroep en organisaties als Amnesty International. Hij werkte in Europa in tal van heikele dossiers (van Belfast tot Barcelona) en in Nederland en België is hij dé polarisatie-expert. Nog dagelijks doet hij in zijn consultancy nieuwe ervaringen en inzichten op die raken aan conflict & polarisatie. Hij maakt nu samen met de Universiteit Wageningen de podcastserie Wetenschappers in Polarisatie (binnenkort op polarisatie.nl). Meer over hem staat op insidepolarisation.nl of in zijn boek Polarisatie; inzicht in de dynamiek van wij-zij denken.
Lees meer

Bert Huisjes

Bert Huisjes is sinds 2011 Hoofdredacteur van WNL en TEVENS bestuurder. Daarnaast is hij vanaf 2019 opdrachtgever van Op1 namens de omroepen WNL, EO, MAX, BNNVARA en (tijdelijk) KRONCRV. Voor WNL was hij o.m. Hoofdredacteur bij PowNed, (Onderzoeks)journalist bij de Telegraaf Media Group, Chef Redactie bij AD Nieuwsmedia en Journalist voor VERONICA. Bert is auteur van o.m. Tijdperk Willem Holleeder, Doden Liegen Niet, De gevallen engel en Jorans Moordmysteries.
Lees meer

Edward Stolze

Edward Stolze is oprichter van en strateeg bij Being There, het creatieve bureau – zoals ze zelf zeggen – voor merken die van mensen houden. Being There richt zich zowel op marketing en reclame als op interne communicatie. Altijd vanuit het idee dat een goed inzicht in mensen en wat hen beweegt of juist tegenhoudt de basis is voor creativiteit. Op het persoonlijke vlak leidt de liefde voor de mens én creativiteit tot een fanatieke interesse in de fotografie en de documentaire. Maar dat terzijde.
Lees meer

Eric Trinthamer

Lees meer

Johan Remkes

Johan Remkes startte zijn politieke carrière als voorzitter van de JOVD en later als lid van Gedeputeerde Staten van Groningen. Hij was jarenlang lid van de Tweede Kamer voor de VVD waar hij zich o.m. bezighield met economische zaken, binnenlandse zaken, belastingen en mediabeleid. Hij was staatssecretaris van Volkshuisvesting in het tweede kabinet-Kok en werd later minister van Buitenlandse Zaken. In het kabinet-Balkenende I was hij tevens vicepremier. In 2010 verruilde hij de landelijke politiek voor een baan als Commissaris van de Koning(in) in Noord-Holland die hij bijna 9 jaar vervulde. In 2019 werd hij benoemd tot waarnemend burgemeester van ’s-Gravenhage om rust te brengen in de bestuurscrisis die daar was uitgebroken. In 2021 werd hij in Limburg aangetrokken als waarnemend Commissaris van de Koning, eveneens vanwege een bestuurscrisis.
In deze periode werd hij ook gevraagd om als voorzitter van het adviescollege (commissie-Remkes) adviezen uit te brengen aan het kabinet-Rutte III over de stikstofproblematiek. Hij werd in juli 2022 opnieuw benaderd voor een rol in de stikstofcrisis toen het debat helemaal vastzat, en wel als onafhankelijk gespreksleider tussen het kabinet, de boeren en andere betrokken organisaties. Op 5 oktober 2022 bracht Remkes het rapport uit. Hij werd door voor- en tegenstanders geprezen voor zijn rol als bruggenbouwer. Voor zijn aanpak ontving Remkes de Machiavelliprijs 2022.
Lees meer

Kees Boef

Kees Boef is directeur Corporate Affairs van Schiphol Group . Hiervoor was hij 3 jaar Directeur Corporate Communicatie van Achmea, 7 jaar de Managing Director van Burson-Marsteller Den Haag. Daarvoor was hij de Group Director Communications & Public Affairs bij TNT, het wereldwijde post- en expresbedrijf , waar hij verantwoordelijk was voor de communicatie en de nationale en Europese lobby. Hij heeft met CEO Peter Bakker samengewerkt aan de totstandkoming van het advies over arbeidsparticipatie in opdracht van de Nederlandse regering en aan het CSR beleid op het gebied van voedsel en klimaat. Bij TNT heeft hij ook gewerkt als directeur Internationale Postale Allianties en als directeur Public Affairs van TNT Post. Daarvoor was hij onder meer project manager bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waar hij een grote efficiency operatie op het gebied van subsidies en interne organisatie heeft geleid. Kees Boef was ook Public Affairs adviseur voor Schiphol Airport en secretaris van de burgemeester van Rotterdam en politiek adviseur van Minister-President Wim Kok. Kees Boef heeft 25 jaar ervaring op het gebied van Corporate Communicatie en Public en Corporate Affairs.
Lees meer

Rennie Rijpma

Rennie Rijpma is hoofdredacteur van het AD sinds de zomer van 2021. Het AD is een van de grote nieuwsmedia in Nederland. Met de zeven regiotitels waarmee nauw wordt samengewerkt, bereiken ze een groot en wijdverbreid deel van Nederland; van Randstad tot Twente en Saland tot Zeeland.
Het AD staat voor constructieve journalistiek, dat zoveel wil zeggen als een breed perspectief voor ogen houden. Problemen scherp benoemen, maar ook oog hebben voor oplossingen. En in een scherp debat ook altijd op zoek gaan naar de nuance.
Lees meer

Renzo Veenstra

Renzo Veenstra is sinds 5 jaar Hoofdredacteur Omroep Brabant. Daarvoor was hij 7 jaar Hoofdredacteur van Omroep West, werkte hij als eindredacteur bij Vara Kassa en als verslaggever bij TROS Radar en was hij verslaggever bij 2Vandaag. Renzo startte zijn carrière als Nieuwslezer/eindredacteur bij ANP Radio.
Lees meer

Ton van der Ham

Ton van der Ham is sinds 2007 onderzoeksjournalist voor het BNNVARA-programma Zembla. Daarvoor werkte hij bij Netwerk, Twee Vandaag en Heilig Vuur. Zijn werk is veelvuldig genomineerd. Hij won een Tegel met een uitzending over de falende bestrijding van de Q-koorts epidemie (2010). Voor zijn undercoverjournalistiek als schoonmaker in ziekenhuizen ontving hij de Loep en de Beeld & Geluid Award (Vieze ziekenhuizen - 2010). Zijn onthullingen over misstanden in het UMC Utrecht leidde in 2016 tot de nominatie Journalist van het Jaar. Met Manon Blaas schreef hij het boek De Verzuimpolitie (Prometheus - 2013). In 2021 deed hij als Journalist Fellow bij het Reuters Institute for the Study of Journalism (Oxford University) onderzoek naar de gespannen verhouding tussen pers en pr. Daarover publiceerde hij de interviewbundel Voorbij het wantrouwen. Ton studeerde journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Ede.
Lees meer

Twan Huys

Twan Huys (1964) Journalist, tv-presentator en auteur studeert van 1983 tot en met 1986 aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg. Daarna werkt hij voor de Regionale Omroep Zuid in Limburg, voor STAD Radio Amsterdam en de VARA. Van 1992 tot september 2010 is hij werkzaam voor het actualiteitenprogramma NOVA, waarvoor hij in 1999 correspondent wordt in de Verenigde Staten, met als standplaatsen New York en Washington D.C. In de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2004 presenteert Huys vanaf Times Square de zesdelige semi-live studioshow NOVA New York. In 2005 baart Huys opzien met zijn interviews met de Amerikaanse soldate Lynndie England, die betrokken was bij de misstanden in de Abu Ghraib-gevangenis, en met de Nederlander Joran van der Sloot, die verdacht werd van betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway op Aruba. Twan Huys wordt in het seizoen 2006-2007 naast Joost Karhof en Clairy Polak presentator van NOVA, als opvolgers van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
Vanaf 2010 tot 2018 werkt Twan als presentator voor Nieuwsuur. Daarna maakt hij de overstap naar RTL Late Night. Na het vertrek bij RTL keert Huys in de zomer van 2019 terug naar de NPO waar hij als Amerika-deskundige aanwezig is in de dagelijkse talkshow M van Margriet van der Linden. Hier is hij de vaste duider van de Amerikaanse politiek en brengt hij verslag uit van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. Ook wordt Huys namens BNNVARA onderdeel van het presentatieteam van Buitenhof, waarin hij eens in de drie weken voornamelijk politieke gasten ontvangt. Vanaf het voorjaar van 2021 is Twan Huys weer te zien met College Tour, een programma waarvan Huys zelf het format heeft bedacht en dat vanaf 2007 op tv te zien is. In november 2011 daagt Huys in College Tour minister-president Rutte uit voor de Nederlandse versie van het Correspondents’ Dinner. Dit evenement vond uiteindelijk plaats op 10 februari 2016 in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Twan Huys heeft vele boeken en publicaties op zijn naam staan, zoals De Clintons, Dertien meesters en één crimineel, Over geluk, Meesters, Ik ben een New Yorker, In opdracht van Hare Majesteit, Diplomaat in crisistijd en Wandellust.
Lees meer
  • Corner-Stone Marketing & Sales Programmes BV
  • Lorentzplein 34, 2012 HJ Haarlem
  • 023 - 542 19 26
  • info@corner-stone.nl