Locatie: Spant! Bussum | Prijs (excl. BTW): € 895,-

Sprekers

Anne Lutgerink

Anne Lutgerink werkt sinds 2019 als woordvoerder en social media redacteur bij het Voedingscentrum. Als dochter van 2 biologen is interesse in de aard van de mens en natuur met de paplepel ingegoten. Toch lag een loopbaan in de communicatie meer op haar eigen pad. In haar werk bij het Voedingscentrum komen die twee werelden samen.
Zij is dagelijks bezig met het toegankelijk maken van wetenschappelijk onderbouwde informatie over voeding en het ontkrachten van misinformatie. Broodnodig in een tijd waarin er meer dan ooit informatie over voeding beschikbaar is, iedereen zich voedingsexpert kan noemen en er verhitte debatten ontstaan over wat we wel of niet zouden moeten eten.
Lees meer

Joey Scheufler

Joey Scheufler is social media deskundige en de TikTok expert van Nederland. Regelmatig te zien in de landelijke media als duider van social media en influencer trends. Scheufler is lid van de Reclame Code Commissie en de Commissie influencer marketing van brancheorganisatie DDMA. Oprichter van Prappers Media en initiatiefnemer van Dokters Vandaag, een collectief van vooraanstaande artsen die via sociale media betrouwbare medische informatie verspreiden om een impactvol tegengeluid te bieden aan de grote hoeveelheid medische desinformatie.
Lees meer

Josien Jacobs

Josien Jacobs is sinds 2021 persvoorlichter en senior communicatieadviseur bij Rutgers (expertisecentrum seksualiteit). Daarvoor werkte ze als persvoorlichter bij de Universiteit Utrecht.
Bij Rutgers is Josien verantwoordelijk voor de persstrategie en het persbeleid op thema's als seksuele vorming, anticonceptie, abortus, seksueel geweld, seksualiteit en zorg. Als strategisch communicatieadviseur is ze betrokken bij bijvoorbeeld de Week van de Lentekriebels, de Week van de Liefde, de Monitor Seksuele Gezondheid, Seks onder je 25e, de Rutgers Dialoog, pleitbezorging richting de politiek en crisiscommunicatie. Daarnaast is ze campagneleider geweest van (publieks) campagnes zoals 'Trek 'm Aan' en 'Seksualiteit: maak het bespreekbaar'.
Lees meer

Laurens Vreekamp

Laurens Vreekamp (1980) is journalist, design thinker en oprichter van de Future Journalism Today Academy. In 2022 kwam zijn boek The Art of AI uit, een praktisch boek over AI en machine learning. Het boek is met name gericht op mediamakers en creatieven en bevat twaalf interviews met verschillende AI-pioniers in de creatieve industrie. Het biedt een overzicht en uitleg van meer dan 70 applicaties die je kunnen assisteren bij de verschillende fasen van creatieve producties.
Laurens werkt als onafhankelijk researcher, docent en designer onder meer met RTL Nieuws, Nu.nl, Dentsu, Aegis, het Financieel Dagblad, NPO Radio 1 en de KRO-NCRV. Hij werkte eerder als Teaching Fellow bij Google’s News Lab en was docent-onderzoeker UX Design aan de Hogeschool Utrecht. Daar werd hij in 2013 verkozen tot Docent van het Jaar. In 2003 studeerde hij cum laude af als European Media Master of Arts in Interactive Media (2003) aan de University of Portsmouth.
Lees meer

Lindsay Mossink

Lindsay is sinds 2012 lid van de NU.nl-familie. Begin 2023 trad zij toe tot de hoofdredactie na 7,5 jaar als redactiechef op uiteenlopende deelredacties.
Lees meer

Marc Hijink

Marc Hijink (1969) is een Nederlandse journalist en columnist die sinds 2005 schrijft over technologie en economie, voor NRC. Daarvoor werkte bij Dagblad De Gelderlander en bij computertijdschriften.
Voor NRC volgde Hijink het Nederlandse technologiebedrijf ASML jarenlang op de voet. In 2023 publiceerde hij ‘Focus - De wereld van ASML’, over de opkomst van een van de meest invloedrijke ondernemingen ter wereld. Het boek biedt een intieme blik achter de schermen van een Nederlandse multinational die decennialang de belangstelling schuwde, maar door geopolitieke ontwikkelingen en explosieve groei opeens in de schijnwerpers wordt geduwd. Als ‘Focus – the ASML Way’ is het boek sinds mei 2024 beschikbaar in het Engels, Chinees en andere talen volgen.
Lees meer

Marcia Nieuwenhuis

Marcia Nieuwenhuis is onderzoeksjournalist, politicoloog en schrijfster met een scherp oog voor eigen nieuws. Sinds januari maakt ze deel uit van de 8-koppige onderzoeksredactie van RTL Nieuws. In die rol onthulde ze dat bakfietsen van Babboe met grote regelmaat breken en dat de Nederlandse bakfietsfabrikant dit onder de pet probeerde te houden. Er volgde een verkoopverbod en een strafrechtelijk onderzoek. Ze is schrijfster van twee non-fictie boeken, waaronder ‘Met de trekker naar de macht’ over de doorbraak van BBB-voorvrouw Caroline van der Plas.
Ze maakt veel gebruik van datajournalistiek, uitgebreid bronnenonderzoek en de Wet open overheid (Woo). Landelijk verwierf ze ook bekendheid met onthullingen over de toxische werksfeer bij Forum voor Democratie, die porno stuurde en met flessen gooide naar medewerkers. Tijdens de coronacrisis bracht zij aan het licht dat vaccins werden vervoerd door een krokettenbakker. En eerder haalde zij het nieuws met de gevaren van de verhoging van de maximumsnelheid naar 130 km/u en het takenpakket van de animalcops. PVV-Kamerlid Dion Graus opperde daarna om tegen journalisten als 'Mevrouw Marcia' een 'perspolitie' in het leven te roepen.
Ze is studiogast en politiek commentator bij verschillende radio- en tv-programma's, zoals Vandaag Inside, Beau, RTL Z, de NPO en Al-Jazeera English. Marcia voltooide de Utrecht Data School, een master politicologie een bachelor journalistiek. Nieuwenhuis won een Tegel voor talent, de jaarlijkse prijs voor de meest getalenteerde journalist (voorheen bekend als het Gouden Pennetje).
Lees meer

Martijn Bink

Martijn Bink is sinds 1997 verslaggever bij NOS Nieuws. Hij maakt reportages voor televisie, radio en online. Daarnaast maakt hij documentaires en verzorgt hij regelmatig workshops. In 2006 ontving hij De Tegel – de belangrijkste journalistieke prijs - voor een reportage over fraude met diploma’s.
Lees meer

Martijn Gerritsen

Martijn Gerritsen is woordvoerder van de Radboud Universiteit. Vanuit die functie kreeg hij in de afgelopen jaren onder meer te maken met integriteitskwesties, sociale veiligheid en studentendemonstraties. Ook adviseerde hij over crisismanagement. In de jaren negentig studeerde hij af in de communicatiewetenschap aan diezelfde universiteit. Daarna werkte hij voor de koepelorganisatie van publieke lokale omroepen (OLON), Slachtofferhulp Nederland en de Rechtbank Utrecht. Ook wordt hij regelmatig gevraagd als gespreksleider/dagvoorzitter.
Lees meer

Martijn Jonker

Martijn Jonker, hoofd Communicatie gemeente Zaanstad, geboren en getogen Zaankanter, eerder werkzaam als o.a. Director Communicatie bij de Telegraaf Media Groep, Ziggo, Koninklijke Ahold en McKinsey & Company.
Lees meer

Mirjam Vossen

Mirjam Vossen is mediawetenschapper en voormalig journalist. Haar onderzoek richt zich op de framing van maatschappelijke onderwerpen als armoede, migratie, landbouw en energie. Mirjam promoveerde aan de Radboud Universiteit op een onderzoek naar de framing van wereldwijde armoede. Momenteel is ze als communicatiedeskundige verbonden aan OnMigration, een netwerk van professionals die werken aan draagvlak voor migratie.
Lees meer

Monique Mols

Monique Mols werkt bijna 12 jaar bij ASML in Veldhoven en is hoofd media relaties van het hightech bedrijf. Daarvoor werkte zij bij Organon (nu MSD), Ericsson en de Rotterdam School of Management. Monique studeerde Engelse taal en letterkunde in Nijmegen.
Lees meer

Rens Vliegenthart

Prof. dr. Rens Vliegenthart is hoogleraar Strategische Communicatie bij de Strategische Communicatiegroep van Wageningen University & Research (WUR). Hij is co-directeur van het Digital Data and Democracy (DDD lab) en ontving recentelijk een VICI beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor een onderzoeksproject naar de effecten van ontwrichtende communicatiestrategieën van politici. Hij is lid van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW). In 2022-23 was hij lid van de commissie Versterking Weerbaarheid Democratische Rechtsorde (commissie Marcouch), die de Tweede Kamer adviseerde over versterking van de Nederlandse rechtsstaat.
Lees meer

Rik van de Westelaken

Rik van de Westelaken is journalist, presentator en programmamaker. Hij presenteert voor AVROTROS het actualiteitenprogramma EenVandaag en het populaire programma Wie is de mol?. Rik begon in 1995 zijn tv-carrière bij de Amsterdamse Stadszender AT5 als redacteur, verslaggever en presentator. Na drie jaar maakte hij de overstap naar het NOS-Journaal. Rik is zeventien jaar lang verbonden geweest aan de NOS.
Lees meer

Roelof Bosma

Onderzoeksjournalist Roelof Bosma werd dit jaar uitgeroepen tot Journalist van het Jaar vanwege zijn onthullingen in het PFAS-dossier. Voor Zembla maakte hij eerder onthullende verhalen over onder meer gesjoemel met vervuilde grond, zieke Schipholmedewerkers, granuliet en kunstgrasvelden. Ook legde hij jarenlang misstanden bloot binnen de jeugdzorg, GGZ en tbs. Veel van die verhalen werden genomineerd voor De Loep, De Tegel en de Prix Europa. Bosma begon zijn journalistieke carrière bij RTV Noord en maakte van de radio (NOS Langs de Lijn, Radio 1 Journaal, De Ochtenden) in 2005 de overstap naar televisie (Netwerk). Vanaf 2015 werkt hij voor Zembla, waar hij sinds kort eindredacteur a.i. is.
Lees meer

Thijs Verheij

Thijs Verheij is hoofd corporate communicatie bij BNNVARA. Hij begon zijn carrière bij de omroep 15 jaar geleden bij BNN (nope, dat was net ná De Grote Donorshow). Hij groeide van copywriter door naar persvoorlichter en werd enkele jaren na de fusie met de VARA Hoofd Communicatie bij BNNVARA. Daar merkte hij hoe uitdagend het is om alle medewerkers bij de club te betrekken én ontdekte hij hoeveel wind een hoge boom vangt. Samen met zijn team is hij binnen de omroep verantwoordelijk voor de corporate woordvoering, publiciteit van programma’s en interne communicatie.
Lees meer

Willem Feenstra

Willem Feenstra (36) werkt sinds 2011 als onderzoeksjournalist voor de Volkskrant. De afgelopen twee jaar deed hij samen met collega's Abel Bormans en Maud Effting onderzoek naar misstanden bij de publieke omroep. Het leverde onder meer publicaties op over De Wereld Draait Door en NOS Sport. In het verleden schreef hij over corruptie in de sportwereld, (seksueel) grensoverschrijdend gedrag bij defensie en politieke besluitvorming in de coronacrisis.
Lees meer
  • Corner-Stone Marketing & Sales Programmes BV
  • Lorentzplein 34, 2012 HJ Haarlem
  • 023 - 542 19 26
  • info@corner-stone.nl