Locatie: Spant! Bussum | Prijs (excl. BTW): € 895,-

Sprekers

Anouk Visser

Anouk Visser is docent en oprichter van de opleiding Gedragsland: een belevingsgerichte opleiding tot Gedragsexpert. Daarnaast werkt ze als adviseur, spreker en trainer Gedragsverandering voor diverse organisaties en is ze voormalig docent Behavior Change op de Radboud Universiteit Nijmegen. Hier publiceerde ze eerder onderzoek naar menselijke biases en heuristieken. Anouk’s focus ligt op het efficiënt toepassen van gedragsinzichten bij (complexe) cultuurveranderingen. Niet denken, maar doen!
Lees meer

Arno Folkerts

Na een carrière waarbij Arno Folkerts internationaal actief was werd hij algemeen directeur bij een vooraanstaande Automotive dealerholding. Tijdens een turbulente tijd wist hij met zijn moderne en duidelijke aanpak het bedrijf naar de Nederlandse top te brengen. In 2019 besluit Arno om het roer om te gooien en zijn carrière voort te zetten als spreker, trainer en adviseur.
Met een combinatie van humor en kennis spreekt hij over thema’s als verandering, beïnvloeding, samenwerking en de (on)mogelijkheden van het menselijk brein. Alles met een neurowetenschappelijke onderbouwing, de juiste energie en eenvoud. Zo krijgt zijn publiek nieuwe inzichten als het gaat om betere samenwerking, cultuurverbetering en innovatie.
Lees meer

Barbara Quist

Barbara heeft meer dan 20 jaar ervaring in zowel marketing als communicatiefuncties. Ze werkte bij diverse nationale en internationale organisaties binnen branches als telecom, non profit, loterijen en retail. Inmiddels werkt zij sinds 11 jaar bij Interpolis. Hier werkt en werkte zij aan een breed pallet van interne en externe communicatievraagstukken op het gebied van o.a. merkstrategie, internal branding en employee experience. Vanuit grote interesse in wat mensen drijft om trouw te zijn aan een merk, creëert zij bevlogen ambassadeurs. Als klant om te blijven of als medewerker bij een bedrijf om voor te werken.
Lees meer

Bea Aarnoutse

Bea Aarnoutse is specialist op het gebied van leadership en employee alignment. Ze is zelfstandig consultant, co-owner van PROOF en de afgelopen vijftien jaar betrokken geweest bij veel verandertrajecten van A-merken: van strategie-implementaties tot fusies.

Ook is Bea auteur van twee succesvolle managementboeken: Alignment 2.0 (2015) en Happy change (2021). Samen met Wendy Eelsing schreef ze in 2024 ‘Was ik niet duidelijk dan?’. Als docent is Bea actief bij Nyenrode Business Universiteit en HR Academy. Daarnaast is ze een veel gevraagd spreker.

Quote Bea
“Organisaties die consistent werken aan engagement en alignment van medewerkers komen verder. Visie, leiderschap en communicatie zijn daarvoor cruciaal. En leiders en leidinggevenden spelen een hoofdrol. Zonder de juiste communicatievaardigheden lukt het niet het verschil te maken. Dat is mijn overtuiging."
Lees meer

Ellen van Neerven

Na een aantal jaren marketing en communicatie in de culturele sector, maakte ik ruim 14 jaar geleden alweer, de overstap naar het hoger onderwijs. Binnen het corporate communicatieteam van Hogeschool Utrecht ligt mijn focus op (interne) medewerkerscommunicatie. Ik denk graag vanuit het perspectief van de eindgebruiker en zoek naar (voor de HU) nieuwe en creatieve paden om collega’s te inspireren en met elkaar te verbinden. Ik geloof in blijvend leren en ontwikkelen, daarom vorig jaar weer gaan studeren en gestart met de masteropleiding Corporate Communication. Wat een verrijking is het om met collega’s van uiteenlopende (inter)nationale bedrijven diep in ons vakgebied te duiken en de geleerde theorie te koppelen aan cases uit onze dagelijkse praktijk. Tenslotte houd ik van delen en ik ben dan ook erg enthousiast om ons ÉÉN HU-verhaal met jullie te delen.
Lees meer

Ellis van Hooff

Ellis is vanuit Human Resources overgestapt naar het vak interne communicatie. Op het snijvlak van nieuw beleid, veranderkunde en communicatie, daar gebeuren de mooiste dingen! Het communicatiever maken van de organisatie door echt luisteren en het inzetten van creatieve werkvormen is wat zij het liefst doet. In een grote organisatie als gemeente Rotterdam spelen veel thema’s die allemaal om aandacht vragen. Hoe maak je hierin de juiste keuze als medewerker of als leidinggevende? Hoe maak je deze thema’s persoonlijk en laat je ze aansluiten op de dagelijkse praktijk zodat er écht beweging ontstaat? Als verbinder en creatief denker is zij benieuwd naar jouw verhaal, je opdracht en gezamenlijk doelen bereiken. Als een echte bouwer maakt zij onderwerpen graag praktisch, begrijpelijk en toepasbaar.
Lees meer

Geertje van Heek

Geertje werkt sinds oktober 2021 bij Ziekenhuis Gelderse Vallei als communicatieadviseur met het aandachtsgebied interne communicatie. Daarvoor was zij communicatieconsultant bij een communicatieadviesbureau, softwareconsultant voor Embrace (een social intranetleverancier) en (voornamelijk interne) communicatieadviseur bij een landelijke eerstelijnszorgorganisatie. In haar huidige baan is Geertje het communicatieaanspreekpunt voor HR, waarbij het vooral om interne en verandercommunicatie gaat. Voor oncologische en beschouwende specialismen pakt zij daarnaast de externe communicatie en woordvoering op. In 2022 vroeg de raad van bestuur of Geertje met haar collega Marjolein een visie op interne communicatie wilden ontwikkelen. Op basis van uitgebreid onderzoek naar het intranet, de lijncommunicatie en de communicatie binnen de medische staf, maakten zij het intern communicatiekompas. Een organisatie-specifiek, toegankelijk en makkelijk toepasbaar middel waarmee iedereen binnen het ziekenhuis kan checken of de eigen communicatie op koers ligt.
Lees meer

Janna de Cort

Janna De Cort is Director of Innovation bij Funk-e, waar ze zich richt op het stimuleren van groei, zowel binnen het bedrijf, voor haar klanten als onder haar collega's. Haar expertise ligt in het verkennen van nieuwe mogelijkheden en het verkennen van wegen naar verbetering in duurzame interne communicatie. Met haar scherpe blik voor opkomende trends en technologieën, is Janna gepassioneerd over het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die organisaties helpen om veranderingen helder te communiceren. Ze begrijpt dat de sleutel tot succes ligt in het vermogen van medewerkers om niet alleen te kunnen, maar ook te willen veranderen in een wereld die constant in beweging is. Janna gelooft dat de ware held in elk veranderverhaal de medewerker is.

Om interne communicatie een groter draagvlak te geven en medewerkers actief bij het veranderingsproces te betrekken, is het cruciaal om interne communicatieplannen af te stemmen op de organisatiedoelen. Maar hoe doe je dat effectief? Dit is een vraag waar Janna zich dagelijks mee bezighoudt en waar ze vastberaden naar oplossingen zoekt.
Lees meer

Jeroen Schoenmakers

Jeroen is 25 jaar geleden per ongeluk in het vak van trainer/coach gerold en vindt het nog steeds het mooiste vak van de wereld! Een bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van professionals en organisaties. Uitgaan van het talent van elk individu. Samen zoeken hoe het nog beter kan en bouwen op wat al aanwezig is. Niet te veel aandacht voor wat er niet is, meer aandacht voor wat al wel (in de kiem) aanwezig is. Hij heeft vele communicatie-professionals de afgelopen jaren begeleid in groepsverband (trainingen/workshops) of individueel (coaching) in situationeel adviseren, zowel interne als externe communicatie-professionals. Zijn stijl wordt omschreven als helder, prettig en inspirerend.
Na 10 jaar bij Cordes gewerkt te hebben is hij daar nu verbonden als Professional Partner. Cordes heeft het model situationeel adviseren ontwikkeld.
Vanuit Cobbler Coaching & Training werkt hij samen met collega’s aan opdrachten op het gebied van Persoonlijk Leiderschap voor verschillende organisaties.
Lees meer

Lodewijk van Noort

Lodewijk van Noort werkt sinds 2006 als adviseur in heldere communicatie, onder andere voor Stichting Lezen & Schrijven, de gemeente Den Haag en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Lodewijk was 1 van de initiatiefnemers van Direct Duidelijk, een campagne die in 2018 van start ging om overheden duidelijker te laten communiceren.
Op dit moment is hij voorzitter van de Plain Language Association International (PLAIN). PLAIN is de internationale vereniging voor professionals in duidelijke taal die heldere communicatie in elke taal bevordert. PLAIN is een van de drie organisaties die het initiatief namen tot de in 2023 gelanceerde ISO-standaard voor heldere communicatie: ISO 24495-1:2023 - Plain language — Part 1: Governing principles and guidelines.
Lodewijk heeft daarnaast een bedrijf in communiceren, presenteren en modereren in heldere taal. Zo presenteert hij onder andere de Direct Duidelijk Tour van Gebruiker Centraal.
Lees meer

Marjolein van den Brink

Marjolein werkt sinds januari 2018 bij Ziekenhuis Gelderse Vallei. Eerst als projectleider voor een nieuw sociaal intranet, nu als communicatieadviseur met de focus op IC. Haar loopbaan speelde zich vooral af in de zorgsector: aan werken in een ziekenhuis heeft ze haar hart verpand.
Bij Ziekenhuis Gelderse Vallei houdt Marjolein zich bezig met de communicatieondersteuning van een aantal stafafdelingen, diverse projecten (zoals vernieuwing van de huisstijl) en met het produceren van mooie verhalen, die in een ziekenhuis vaak voor het oprapen liggen.
In 2022 vroeg de raad van bestuur of Marjolein met haar collega Geertje een visie op interne communicatie wilden ontwikkelen. Op basis van uitgebreid onderzoek naar het intranet, de lijncommunicatie en de communicatie binnen de medische staf, maakten zij het intern communicatiekompas. Een organisatie-specifiek, toegankelijk en makkelijk toepasbaar middel waarmee iedereen binnen het ziekenhuis kan checken of de eigen communicatie op koers ligt.
Lees meer

Marjolein van Dommelen

Marjolein van Dommelen heeft lange ervaring in het communicatievak als manager van teams die zich met interne communicatie, corporate affairs en stakeholdermanagement bezighouden. Met een heldere visie op reputatie, belangen en kennis van doelgroepen legt Marjolein de verbinding met de interne organisatie, maatschappelijke en bestuurlijke ontwikkelingen. Een communicatieopgave is nooit hetzelfde, werken voor een maatschappelijk bedrijf als NS, waar de dagelijkse dynamiek groot is, is steeds weer verrassend. Marjolein is manager van de communicatieadviseurs bij de Nederlandse Spoorwegen.
Lees meer

Peter Haan

Peter Haan is oprichter en directeur van Evolve. Sinds 2011 helpt Evolve medewerkers hun potentieel waar te maken waardoor organisaties hun ambities kunnen behalen. Evolve verbindt medewerkers met het werk, het merk en met elkaar met behulp van interne digitale platformen en content. Voor Evolve was Peter bij KPN verantwoordelijk voor de online corporate media en bij Rijkswaterstaat was hij teamleider van het expertisecentrum inter- en intranet. Peter is veelgevraagd spreker en geeft les over interne digitale platformen, community’s en content bij Frankwatching, Beeckestijn en Van der Hilst. Bij deze laatste is hij ook lid van de opleidingsraad.
Lees meer

Renze Klamer

Renze durft risico’s te nemen, deinst niet weg voor lastige onderwerpen en creëert ruimte voor zowel de spreker als het publiek. Klamer werd geboren in Rotterdam en deed een economische HBO-opleiding in Breda. Na een stage begint hij bij de EO als marketeer, maar na een interne screening blijkt onmiddellijk zijn talent als presentator voor radio en televisie. Hij presenteerde de late night show ‘Laat op Vrijdag’ en het dagelijkse programma EenVandaag op NPO Radio 1. Tegenwoordig is hij bekend van zijn eigen late night show RENZE op RTL 4.
Lees meer

Roy Russchen

Roy doet de dingen graag net even anders. Als kunsthistoricus startte hij ruim vijf jaar geleden bij het organisatieonderdeel van gemeente Rotterdam dat de Participatiewet uitvoert. Ogenschijnlijk heel wat anders. Niets blijkt minder waar. De sociologische kant van kunst heeft Roy altijd aangesproken: wat doet kunst met ons, en wat doen wij met kunst? Hoe kunnen we via kunst elkaar leren te begrijpen? Hoe kunnen we met kunst zorgen voor een samenleving waarin we niet tegenover elkaar staan, maar naast elkaar?

Dit vraagt om tijd en ruimte om te ontdekken, om te leren én om fouten te kunnen maken. En precies dit neemt hij elke dag mee in zijn werk. Hoe zorgen we ervoor dat we een organisatie worden waarin ieders talenten worden gewaardeerd, iedereen uitgenodigd wordt om mee te doen én we met plezier ons werk kunnen doen? Hoe? Alvast een spoiler: door patronen bloot te leggen en te doorbreken. En door het vervolgens (radicaal) anders te doen en te genieten van de chaos én de mogelijkheden die hierdoor ontstaan.
Lees meer

Sten van der Heijden

Met zijn 24 jaar oud is Sten van der Heijden nog net een Gen Z’er ??. Hij heeft een achtergrond in Human Resource Management en is de oprichter van BLOOM. Vanuit hun expertise en eigen ervaringen proberen ze met BLOOM. de brug te slaan tussen Generatie Z en werkgevers. Deze nieuwe groep Young professionals kijkt net even anders naar werk. Ook op het gebied van leiderschap en communicatie.
Lees meer

Thijs Verheij

Thijs Verheij is hoofd corporate communicatie bij BNNVARA. Hij begon zijn carrière bij de omroep 15 jaar geleden bij BNN (nope, dat was net ná De Grote Donorshow). Hij groeide van copywriter door naar persvoorlichter en werd enkele jaren na de fusie met de VARA Hoofd Communicatie bij BNNVARA. Daar merkte hij hoe uitdagend het is om alle medewerkers bij de club te betrekken én ontdekte hij hoeveel wind een hoge boom vangt. Samen met zijn team is hij binnen de omroep verantwoordelijk voor de corporate woordvoering, publiciteit van programma’s en interne communicatie.
Lees meer

Toinja van Daal

Altijd kijken hoe het beter kan. Dat kenmerkt de aanpak van Toinja van Daal. Deze breed ervaren communicatieprofessional brengt mensen en kennis graag samen. Collega’s en vakfanaten omschrijven haar als oprecht en energiek. Sinds 4 jaar ligt haar focus op interne communicatie. Hier combineert ze haar gevoel voor organisatiesensitiviteit met haar praktische insteek; het moet immers wel haalbaar zijn. Toinja inspireert en helpt anderen graag. Zo deelt ze samen met collega Anouk Straalman wekelijks een tip over #slimcommuniceren op LinkedIn. Daarmee geeft ze haar netwerk op een bijzonder open manier een kijkje in de keuken van Heijmans.
Lees meer

Wendy Eelsing

Wendy Eelsing is specialist op het gebied van reputatie- en verandermanagement. Als zelfstandig consultant is ze de afgelopen twintig jaar betrokken geweest bij grote vraagstukken op dit gebied. Wendy is altijd actief op het snijvlak van communicatie, leiderschap en verandering. Ze werkte als adviseur voor onder andere het Ministerie van Defensie, PostNL, de Sociale Verzekeringsbank, verschillende ziekenhuizen, waaronder Haaglanden Medisch Centrum, en als interim-directeur Corporate Communicatie voor de Volksbank. Samen met Bea Aarnoutse schreef ze in 2024 ‘Was ik niet duidelijk dan?’. Daarnaast begeleidt ze topbestuurders en teams bij het aanscherpen en verbeteren van hun mediaoptredens en hun communicatie- en presentatievaardigheden. Ook helpt ze vanuit haar (coachings)praktijk mensen meer in verbinding te zijn met zichzelf en dat wat er wezenlijk toe doet.

Quote Wendy
“In ruim 20 jaar praktijkervaring heb ik gezien dat effectief, duidelijk en inspirerend communicerende leidinggevenden en leiders echt het verschil kunnen maken. Mijn missie is het om van leidinggevenden ook echt goede communicatoren te maken. Communicatie is namelijk een factor die in organisaties van de toekomst echt het verschil maakt. Communicatie is geen soft skill, maar een belangrijke managementskill voor de toekomst.”
Lees meer
  • Corner-Stone Marketing & Sales Programmes BV
  • Lorentzplein 34, 2012 HJ Haarlem
  • 023 - 542 19 26
  • info@corner-stone.nl