Locatie: NH Jan Tabak Bussum | Prijs (excl. BTW): € 895,-

De succesvolste organisaties zijn die organisaties waar medewerkers weten wat hun eigen bijdrage is aan de organisatiestrategie, en die deze bijdrage ook willen en kunnen leveren. Dat weten, willen en kunnen leidt tot meer betrokkenheid en alignment, en daarmee tot behoud van talent binnen je organisatie. Voor alle helderheid: leidinggevenden zijn ook medewerkers. En de rol van die leidinggevenden is cruciaal want zij bepalen voor 70% het werkgeluk.

De strategische rol van de communicatieprofessional

Maar hoe zorg je er vanuit interne communicatie voor dat leidinggevenden en medewerkers weten, willen en kunnen? Dat vraagt om een strategische rol: het vraagt om inzicht, om overzicht, om uitstekende adviesvaardigheden en om een goede relatie met onder andere de directie. Ook vraagt het om samenwerking met partners: intern en extern.

Tijdens deze eendaagse masterclass vertelt Bea Aarnoutse hoe je een strategische gesprekspartner wordt. Wat is er nodig, hoe pak je het aan, wat moet je doen en vooral ook niet doen. Ook vertelt ze meer over weten, willen en kunnen, over de rol van leiderschap en over het zijn van de luis in de pels. En natuurlijk ga je ook zelf aan de slag zodat je de volgende dag meer beslagen ten ijs komt.

Pak deze kans en leer hoe je eerder betrokken wordt en het gesprek over strategie voert op het hoogste niveau.

Voor wie is deze masterclass bedoeld?
De masterclass "Interne communicatie als strategische gesprekspartner" is in het bijzonder relevant voor (Interne) Communicatieadviseurs die bestuurders en managementteams adviseren.


Programma

09:00 Introductie en kennismaking

09:30 Over leadership en employee alignment
* Wat is het en waarom is het van belang?
* Feiten en cijfers
* Visie, leiderschap en communicatie

10:30 Ochtendpauze

10:45 Strategische raamwerken
* Strategische raamwerken die houvast bieden
* Inzoomen op weten, willen en kunnen

11:30 Zes stappen naar succes
* Zes stappen naar employee alignment
* En nu jij?

12:30 Lunch

13:30 Aan de slag: hoe krijg je het voor elkaar in drie delen
* De drie aspecten van je strategierol
* Aan de slag met jezelf

14:30 Praktijkcases
* Drie cases uit de praktijk

15:15 Middagpauze

15:30 Praktijkcases
* Terugkoppeling cases en presentaties

16:30 Delen tips & evaluatie

17:00 Borrel


Over de trainer
Bea Aarnoutse. Bureau- en klantmens ineen. Adviseert directies en geeft workshops en trainingen over het aantrekken, binden, boeien en behouden van medewerkers. Voor een optimale employee journey zijn wat haar betreft een visie, leiderschap en communicatie cruciaal. Bea verruilde in 2010 haar tienjarig interim-bestaan een voor partnerschap bij PROOF. Gedrevenheid, klantgerichtheid en optimisme tekenen hoe zij het bureau leidde. Ze droeg in 2022 het stokje over aan Sascha Becker. Bea heeft ontdekt dat kennis overdragen het allerleukste is en is veel gevraagd spreker over haar favoriete onderwerp: leadership- en employee alignment. Ook is ze docent bij Nyenrode, bij Beeckestijn en bij HR Academy. Bea schreef twee boeken: alignment 2.0 en Happy change. Ze heeft zich tot doel gesteld dat het centraal stellen van medewerkers ook in de boardrooms onderwerp van gesprek wordt. Want blije medewerkers zorgen voor blije klanten en uiteindelijk resulteert dat in duurzame waarde-creatie.
  • Corner-Stone Marketing & Sales Programmes BV
  • Lorentzplein 34, 2012 HJ Haarlem
  • 023 - 542 19 26
  • info@corner-stone.nl