Locatie: Spant! Bussum | Prijs (excl. BTW): € 895,-

Sprekers

Ameike van der Ven

Werken met rituelen en energie heeft Ameike altijd al gefascineerd. Hoe je met rituelen de energie kunt laten stromen en opwekken door mensen samen te brengen. Het onzichtbare en niet-tastbare, zichtbaar en tastbaar maken, is de rode draad in haar leven en carrière. Door verhalen, het ontwikkelen en uitvoeren van rituelen en werken met opstellingen en systemen. Als opgeleid systeemcoach en ritueelbegeleider heeft Ameike zich verdiept in de kracht van symboliek, rituelen en systemisch werk in organisaties.

Rituelen helpen om te transformeren, te verbinden, te verwerken en te vieren. Dit heeft zin (www.ditheeftzin.nl) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitvoeren van rituelen in en met organisaties. Op die manier helpen we leiders en teams om op een bewuste manier stil te staan bij impactvolle momenten. Het resultaat? Hogere medewerkersbetrokkenheid, betere samenwerking, soepelere veranderingen, grotere verbinding en betekenisgeving.
Lees meer

Annebet Brongers

Na jarenlang als freelancer gewerkt te hebben bij verschillende opdrachtgevers als communicatieadviseur en event manager, belandde Annebet in 2014 voor een opdracht bij ING en is daar gebleven. In de afgelopen jaren heeft ze gewerkt aan een breed pallet van met name interne communicatievraagstukken, o.a. op het gebied van corporate, verandering en engagement. Een aantal jaar geleden kreeg zij de vraag om een model te ontwikkelen om de resultaten uit de diverse kanalen in kaart te brengen. Sinds 2019 werkt ING Nederland en België met dit model.
Lees meer

Charlotte van Unen

Charlotte heeft zich in haar loopbaan gespecialiseerd in arbeidsmarktcommunicatie en werkt momenteel als senior communicatieadviseur bij GGz Breburg. “Goede geestelijke gezondheidszorg is cruciaal voor onze samenleving. Met zoveel mensen op de wachtlijst voor psychische hulp, lopen de wachttijden bij ggz-instellingen in heel Nederland op. Dus is de vraag naar goed personeel hoog - net als in andere (geestelijke gezondheids-) zorginstellingen. We willen meer talent aantrekken én behouden. Ik richt me daarom onder meer op arbeidsmarktcommunicatie en het versterken van ons werkgeversimago. En juist omdat we ons moeten onderscheiden, zoek ik die kansen graag buiten de gebaande paden. Want hoe kun je laten zien dat professionals voor jou moeten kiezen, als je hetzelfde doet als alle anderen?
Lees meer

Emma Luiting

Mijn passie voor interne communicatie is 7 jaar geleden bij IKEA Nederland begonnen. Hierin kon ik al mijn creativiteit toepassen om medewerkers onderdeel te maken van projecten en daarmee de samenhorigheid binnen het bedrijf te versterken. Inmiddels Nederland verruild voor Zweden waar ik dit internationaal voortzet.
Lees meer

Harrie van Rooij

Harrie van Rooij is strategisch communicatieadviseur bij de Belastingdienst. Daarnaast is hij actief als onderzoeker en trainer op het gebied van overheidscommunicatie. Harrie spreekt en schrijft graag over de manier waarop sociale processen richting geven aan onze keuzes en overtuigingen. Eerder dit jaar promoveerde hij op het proefschrift ‘Luisteren naar ruis’, een onderzoek naar de manier waarop overheidsorganisaties via communicatie spanningen reduceren.
Lees meer

Huib Koeleman

Huib is medeoprichter van Orange Otters Verandercommunicatie in Amsterdam en is specialist interne communicatie en verandering. Als consultant coacht hij management- en veranderteams bij veranderingsprocessen. Ook begeleidt hij communicatieafdelingen bij het ontwikkelen van communicatiestrategieën. Hiervoor werkte Huib o.m. bij Wit Communicatie, Euro RSCG Bikker en 10 jaar bij Twynstra Gudde.

Huib heeft diverse boeken en blogs op zijn naam staan, waaronder de standaardwerken ‘Interne Communicatie’ en ‘Interne communicatie bij verandering”.
Lees meer

Ingrid Spruit

Ingrid Spruit werkt als Manager Communicatie bij Wageningen University & Research. In die rol is ze onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling en werkwijze van de interne communicatiefunctie. (Online) verbinding en communicatief leiderschap staan daarbij centraal. Eerder werkte ze als adviseur/kwartiermaker interne communicatie bij Universiteit Leiden en als freelance adviseur interne communicatie voor TU Delft.
Lees meer

Lucas Swennen

Lucas Swennen is expert op het terrein van (employer) branding, werkgeluk-onderzoek, journey mapping en (interne) communicatie. Hij heeft verschillende directiefuncties bekleed en (internationale) organisaties geadviseerd over marketing, medewerkerstevredenheid en merkstrategie – waarmee hij twee Europese prijzen wist te behalen. Hij is mede-eigenaar van het HappinessBureau en publiceert over diverse onderwerpen, waaronder (het meten van) werkgeluk, hybride werken en waardering. Lucas is mede-auteur van het boek "Word een woest aantrekkelijke werkgever".


Lees meer

Marielle Harsveldt

Marielle heeft meer dan 20 jaar brede ervaring in (internationale) communicatie functies in financiële multinationals. Zij combineert een strategische visie met een pragmatische, resultaatgerichte aanpak zowel in haar rol als adviseur als in de manier waarop zij werkt met haar teams. Binnen Aegon Group is zij internationaal verantwoordelijk voor de interne communicatie strategie, met focus op corporate strategie, cultuur en transformatie. In de afgelopen jaren heeft zij zich met name gespecialiseerd in leiderschapspositionering en -communicatie. Door zowel leiderschap als medewerkers actief te betrekken in communicatie, brengt zij gesprekken op gang. Wanneer collega’s op alle niveaus van de organisatie met elkaar in gesprek gaan, worden strategie en transformatie relevant, Dit creëert betrokken, trotse medewerkers die weten hoe zij kunnen bijdragen.
Lees meer

Marije de Coole

Marije werkt sinds 2020 bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) als senior communicatieadviseur. Daarvoor was zij ruim 10 jaar werkzaam als communicatieprofessional in een ziekenhuis waar zij zich bezighield met diverse onderdelen van het communicatievak (onder andere: marketing communicatie, crisiscommunicatie, woordvoering en interne communicatie). Binnen de NVWA levert Marije een intensieve bijdrage aan projecten waarbij verandercommunicatie een rol speelt. In 2022 is binnen de NVWA een onderzoek uitgevoerd naar het gebruik, de beleving en waardering van de interne communicatie. De uitkomsten van het onderzoek vormen de basis van een omvangrijk project om het interne communicatielandschap in beeld te brengen en te verbeteren. Het communicatieonderzoek leverde daarnaast ook een viertal interne persona's op, die inzicht geven in de verschillende communicatiestijlen en -voorkeuren van de NVWA-medewerkers. Samen met haar collega’s is ze gaan verkennen hoe de persona’s kunnen worden ingezet om beter aan te sluiten bij de communicatiestijlen en voorkeuren van de NVWA-medewerkers.
Lees meer

Marjolein Scherrenberg

Marjolein neemt teams met moedige vragen en een vleugje humor mee in de bewustwording van de groepsdynamiek. Creatieve werkvormen laten de teamleden op een veilige manier met elkaar in gesprek gaan met de groei naar teamvolwassenheid als doel en gevolg. Zij gebruikt in haar begeleiding elementen uit o.a. NLP, Deep Democracy, systemisch werken, verbindende communicatie en mediation.
Lees meer

Marloes Beuermann

Marloes is adviseur interne communicatie en werkt sinds 2018 bij de NVWA. Zij is het vaste aanspreekpunt voor een aantal afdelingen binnen de organisatie en houdt zich bezig met het sociale intranet. In 2022 heeft zij Sparkey een onderzoek laten uitvoeren naar het gebruik, de beleving en waardering van de interne communicatie. Geen overbodige luxe, in een organisatie met een zeer breed werkveld en veel collega's die als inspecteur de hele dag op pad zijn. De uitkomsten van het onderzoek vormen de basis van een omvangrijk project om het interne communicatielandschap in beeld te brengen en te verbeteren. Het communicatieonderzoek leverde daarnaast ook een viertal interne persona's op, die inzicht geven in de verschillende communicatiestijlen en -voorkeuren van de NVWA-medewerkers. Met die persona's op zak is ze met haar collega's gaan verkennen, in afgebakende vraagstukken, hoe je kunt aansluiten bij die verschillen, en maatwerkoplossingen kunt leveren binnen herkenbare, bestaande structuren.
Lees meer

Natasja Lenferink

Opgeleid als historicus, opgegroeid als marketing- en communicatieprofessional met een focus op interne en verandercommunicatie. Inmiddels ruim 20 jaar werkzaam op het gebied van marketing & communicatie, waarvan de laatste 8 jaar als product-owner intranet. User & digital employee experience zijn mijn drijfveren. Ik (probeer) de gebruiker te begrijpen, spreek de taal van IT en weet als bruggenbouwer beide te verbinden.
Lees meer

Rens de Jong

Rens is een bekend geluid voor zakelijk Nederland. Sinds 2000 is hij één van de bekende stemmen van BNR Nieuwsradio. Hij presenteert nu iedere week “Werkverkenners”. Daarnaast was hij een aantal jaar geleden regelmatig te zien op RTLZ met het programma “Z in Zaken”. Zijn specialisaties zijn innovatie, duurzaamheid, ondernemerschap en human capital. In 2013 werd hij door Quote uitgeroepen tot één van de populairste dagvoorzitters van ons land. Ook werd hij gekozen tot “dagvoorzitter van het jaar”.
Lees meer

Rik Mulder

Rik laat teams en organisaties beter communiceren, samenwerken en innoveren. Daarvoor benut hij altijd digitale technologie, maar nooit zonder nieuwe strategie en manieren van werken. Als freelance consultant, (interim) manager of contentmaker inspireert hij mensen en organisaties om echt te vernieuwen.

Hiervoor was Rik mede-oprichter en directeur van Plek, een digitaal platform voor interne communicatie en engagement. Daar begeleidde hij de uitrol en inzet van Plek bij 300+ klantorganisaties.

Hij begon als uitgever van kranten en tijdschriften in Oost-Europa; daarna maakte hij de internet bubble en bust mee in Londen. Verder leidde hij start-ups op het gebied van webcontent, e-commerce en mobiele apps.
Lees meer

Toinja van Daal

Altijd kijken hoe het beter kan. Dat kenmerkt de aanpak van Toinja van Daal. Deze breed ervaren communicatieprofessional brengt mensen en kennis graag samen. Collega’s en vakfanaten omschrijven haar als oprecht, energiek en rechtdoorzee. Sinds 3 jaar ligt haar focus 100% op interne communicatie. Hier combineert ze haar gevoel voor organisatiesensitiviteit met haar praktische insteek; het moet immers wel haalbaar zijn. Toinja inspireert en helpt anderen graag. Zo deelt ze samen met collega Anouk Straalman wekelijks een tip over #slimcommuniceren op LinkedIn. Onder het motto ‘je hoeft het wiel niet telkens opnieuw uit te vinden’ geeft ze haar netwerk op een bijzonder open manier een kijkje in de keuken van Heijmans.
Lees meer

Wil Michels

Wil Michels is bestsellerauteur van het Handboek Communicatie, Communicatiestrategie en Fanstrategie. En dit jaar verscheen er Het Communicatie Model. Als geen ander is hij in staat om complexe zaken helder te maken. Wil geeft elke week lezingen en workshops in Nederland en Vlaanderen over communicatiestrategie, fanstrategie en creatief denken. Hij is docent bij Van der Hilst en SRM. No-nonsense, humor en een verrassende output kenmerken zijn aanpak.
Lees meer

Willemien Melis

Op de hogeschool verliefd geworden op het interne communicatievak. Daarna lange tijd gewerkt in zowel interne als externe communicatie en sinds zo’n 4 jaar weer volledig bezig met mijn ‘oude’ liefde bij IKEA. Mijn doel: met creativiteit en mooie dingen bijdragen aan het (ver)binden, behouden en boeien van medewerkers.
Lees meer
  • Corner-Stone Marketing & Sales Programmes BV
  • Lorentzplein 34, 2012 HJ Haarlem
  • 023 - 542 19 26
  • info@corner-stone.nl