Locatie: Spant! Bussum | Prijs: € 795,-

Sprekers

Hans Nijenhuis

Hans Nijenhuis startte zijn carrière in 1987 bij NRC Handelsblad waar hij ruim 18 jaar werkte als Chef Buitenlandredactie, Politiek Redacteur, Correspondent Moskou en Algemeen Verslaggever. In 2005 werd hij mede-oprichter en eerste Redactiechef van nrc.next. Na een korte tussenstop als Operationeel Directeur van de Bezige Bij ging hij in 2010 weer terug naar NRC Media, in eerste instantie als Directeur Uitgever, daarna als Adjunct-Hoofdredacteur en Chef Opinie. In 2016 stapte Hans over naar ADR als Hoofdredacteur AD, welke functie hij ruim 5 jaar bekleedde. Sinds september 2021 is hij Redacteur en Commentator bij AD.
Lees meer

Ilse Openneer

Ilse Openneer werkt al meer dan 25 jaar in de televisie-journalistiek. Ze werkte bij de KRO en SBS. In 2002 kwam ze in dienst bij RTL Nieuws, als plaatsvervangend chef Binnenland. Daarna was ze 10 jaar lang eindredacteur van het Half Acht Nieuws. Sinds 2018 is Ilse de journalistieke adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws. Ze is ook bestuurslid van de Tegel (de journalistieke prijzen) en bestuurslid binnen het Genootschap van Hoofdredacteuren.
Lees meer

Jan Walravens

Jan Walravens (1966) werkt sinds 2008 als speechschrijver van de minister-president bij de Rijksvoorlichtingsdienst. Daarvoor vervulde hij communicatiefuncties bij het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat en bij een creatief bureau in Nijmegen. Jan is opgeleid als historicus en heeft een achtergrond in politieke geschiedenis. Zijn professionele motto luidt al jaren: er is in communicatie niets strategischer dan excellente uitvoering.
Lees meer

Jan Willem de Heer

Sinds 1999 ben ik in diverse functies werkzaam bij Pfizer en vanaf 2010 verantwoordelijk voor externe communicatie. Hieronder vallen onder andere de website pfizer.nl en de social media kanalen van Pfizer alsook het onderhouden van contacten met de media en de uitvoering van het persbeleid.

Mensen helpen, mensen beter maken, mensen op hun best laten zijn. Dat is waar wij bij Pfizer ons elke dag opnieuw voor inzetten. Wij ontdekken, ontwikkelen en maken geneesmiddelen en vaccins die mensen kunnen genezen, ziekten kunnen voorkomen of die de kwaliteit van leven kunnen verbeteren. We doen dat zowel voor grote, veelvoorkomende ziektebeelden als voor zeldzame ziektes. Iedere dag werken wereldwijd zo’n 88.000 bevlogen collega’s aan de doorbraken die de levens van patiënten veranderen.
Lees meer

Jeroen Trommelen

Jeroen Trommelen is hoofdredacteur van het platform voor onderzoeksjournalistiek Investico. Eerder was hij redacteur van de Volkskrant en voorzitter van de Vlaams-Nederlandse Vereniging voor Onderzoeksjournalistiek VVOJ. Hij is onderzoeksjournalist en schrijver van journalistieke boeken en ontving diverse journalistieke prijzen voor onderzoeksjournalistiek, waaronder de Daniel Pearl Award for outstanding international investigative reporting samen met collega’s van BBC, The Guardian en NBC. Hij ontving hij De Tegel, de jaarprijs voor de Nederlandse journalistiek en werd genomineerd voor De Loep van VVOJ. Voor de Erasmus Academie was hij docent van de Post Academische Journalisten Opleiding PDOJ.
Lees meer

Johan Van Heerde

Johan van Heerde (30) is journalist bij de redactie binnenland van Trouw. Sinds maart 2020 is hij lid van het coronateam, een kleine ploeg die bij Trouw vrijwel uitsluitend over Covid schrijft. Daarvoor trok Johan als vrije verslaggever door het land en schreef hij over economische onderwerpen.
Lees meer

Jos Leensen

Sinds 2017 werkt Jos als strategisch adviseur communicatieonderzoek bij de politie. Met behulp van communicatieonderzoek voorziet Jos de belangrijkste issues van de politie van duiding en input voor de communicatiestrategie en –aanpak. Samen met issue- en reputatiemanagers stelde Jos een strategische communicatie agenda op, waardoor communicatiecollega’s en beleidsadviseurs een duidelijke focus aan kunnen brengen in hun werk. Vóór de politie werkte Jos bijna 10 jaar als onderzoeker bij een internationaal communicatieadviesbureau. Cruciaal in zijn werk is de vertaalslag van de resultaten van het onderzoek naar de implicaties voor de communicatiestrategie.
Lees meer

Judith Coster

Vice President Corporate Communications KLM. Judith Coster MSc is a reputation- and change manager for over 20 years. She is specialized in corporate communication, creating and implementing communication strategies, reputation management and crisis communication. Judith started her career at two top communication consultancy firms (BIKKER and Pleon) and worked for over a decade as an independent interim manager for clients like KLM, NS, Rabobank Nederland, Rabobank International, ProRail, GVB and NWO. Prior to her current job she was a board member of CBR where she was responsible for the communications, Public Affairs and crisis management. At KLM Judith is responsible for the airlines’ global reputation. She is a trusted advisor to the CEO and executive committee and manages a team with 45 professionals. She holds a Masters degree in Corporate Communications from Erasmus University, is a certified coach, is a frequently asked speaker at international communications congresses and guest lecturer at the Rotterdam School of Management (Erasmus).
Lees meer

Klaas Dijkhoff

Klaas Dijkhoff is mede-eigenaar van SUE & The Alchemists, een bedrijf dat zich bezighoudt met het toepassen van gedragswetenschap om de keuzes van mensen voor een product, dienst of partij te begrijpen en te beïnvloeden. Hij was ruim tien jaar politiek actief voor de VVD, onder meer als lid van de Tweede Kamer, fractievoorzitter, staatssecretaris en kortstondig minister. Klaas is jurist en specialiseerde zich in oorlogsrecht. Naast zijn onderneming is hij actief als lid van de Raad van Commissarissen van PSV en Senior Research Fellow aan de NSOB (Nederlandse School voor Openbaar Bestuur). Hij is auteur van ‘War, Law and Technology’ en ‘Alles Komt Goed’. Het brede publiek kent hem ook als winnaar van De Slimste Mens, Politicus van het jaar (2015 en 2018) en Best Geklede Man 2017.
Lees meer

Kristof Franse

Kristof Franse (42) is Manager Communicatie & Public Affairs bij GGD GHOR Nederland. De koepelorganisatie van de 25 GGD’en en GHOR-bureaus. Samen met hen zet GGD GHOR Nederland zich in voor de publieke gezondheid en veiligheid van alle Nederlanders. Het team communicatie & public affairs groeide tijdens de coronacrisis van 8 naar ca. 30 professionals en hield zich bezig met zowel de corona communicatie als de communicatie rondom de reguliere GGD werkzaamheden die ook door gingen.
Lees meer

Linda Valent

Sinds 2007 is Linda Valent actief voor Dorpsraad Wijk aan Zee en zet ze zich in voor de gezondheid van de dorpsbewoners en de buren in de rest van de IJmond.
Lees meer

Marieke Ziedses des Plantes

Marieke Ziedses des Plantes houdt zich als communicatieadviseur bij De Nederlandsche Bank bezig met de communicatie richting het brede publiek. Daarbij past ook de inzet van een divers instrumentarium zoals influencers, podcastst, online persconferenties en online dialoogsessies om in gesprek te gaan met het publiek en stakeholders. Ze heeft een brede ervaring in de verschillende kanten van het communicatie-vak en helpt graag bij het communicatiever maken van organisaties. Hiervoor werkte ze als woordvoerder bij de Autoriteit Financiële Markten.
Lees meer

Miriam Heijenga

Miriam Heijenga startte haar carrière in 1997 bij KRO als redacteur. In 2000 stapte ze over naar TROS-Radar. Twee jaar later stapte ze over naar EenVandaag waar ze onder andere werkte als coördinator van de Buitenlandredactie en parlementair redacteur. Sinds 2019 werkt ze als redacteur op de Economieredactie.

Lees meer

Pauline van den Brandhof

Pauline van den Brandhof startte in 2018 als Manager Externe Communicatie/Woordvoerder bij Albert Heijn, Etos en Gall&Gall. Voor proactief onderwerpen over de bühne brengen en media-aandacht voor vragen bij de media loopt Pauline warm. Hiervoor werkte ze bijna 8 jaar voor VisitSweden en deed ze de PR voor Zweden in Nederland. Bij Bex*Communicatie werkte ze als Adviseur Mediarelaties voor verschillende klanten en UWV en de Consumentenbond hadden haar als woordvoerder in dienst. Een bevlogen PR-vrouw.
Lees meer

Rennie Rijpma

Rennie Rijpma kwam in 2012 in dienst bij het AD als Nieuws-chef Centrale Redactie. Sinds 2017 is ze Adjunct-Hoofdredacteur AD Digitaal en sinds 2020 is ze daarnaast ook Managing Editor van ADR. Hiervoor werkte ze ruim 12 jaar bij ANP, onder meer als Chef Redactie Binnenland.
Lees meer

Roel Rambags

Roel Rambags werkt als persvoorlichter in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven; één van de ziekenhuizen die in de eerste en tweede golf veel corona-patiënten hebben behandeld. Daarvoor was hij actief als journalist/presentator bij Omroep Brabant Televisie en Radio. Als projectleider Evenementen bij die omroep stond hij aan de basis van de multimediale benadering van grote Brabantse evenementen, die onder zijn leiding live werden gecoverd op internet, radio en televisie. Zijn voorliefde voor live televisie zorgde ervoor dat vanuit het Catharina Ziekenhuis de laatste jaren diverse operaties live zijn uitgezonden door verschillende media-partijen. Nieuwsgierig, vriendelijk, geïnteresseerd en bovenal ambitieus; dat is hoe de meeste mensen hem kennen. Een persvoorlichter in hart en nieren, die elke dag ‘zijn’ ziekenhuis een gezicht geeft.
Lees meer

Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck is journalist, spreker, dagvoorzitter en columnist. Hij is opgegroeid in Twente en woont nu afwisselend in Amsterdam en Zweden. Sander studeerde rechten in Rotterdam en Milaan. Na het afronden van zijn studie begon hij met frisse tegenzin als advocaat op de Zuidas. Na enige tijd verliet hij de advocatuur voor een ondernemersavontuur: twee jaar runde hij samen met Jaap Reesema (ook bekend van The X-Factor) Pink Flamingo, een pizzeria in Amsterdam.

Vanaf november 2016 tot en met september 2020 was Sander hoofdredacteur van het tijdschrift Quote. Hier zorgde hij voor de nodige opschudding. Zo schudde hij Amsterdam wakker voor de gevaren van Airbnb en nam het op voor het fenomeen studentencorps. Daarnaast schreef hij een aantal goed gelezen artikelen: van het gesjoemel van de Postcodeloterij en boterbouwer VanDutch tot verhalen over zwarte Bitcoins, falende startups, de valse belofte van de deeleconomie en over inzichten in gesloten wereldjes als die van INSEAD. In 2018 won hij het programma ‘De Slimste Mens’.

Als opiniemaker laveert Schimmelpenninck graag tussen de klassieke linksrechtse tegenstelling. Zo vindt hij, net als Piketty, het huidige kapitalisme disfunctioneel met een groter gat tussen rijk en arm als gevolg. Werken zou weer een manier van volksverheffing moeten worden; nu loont het echter vooral om geld te laten werken. Daar staat tegenover dat hij aan politieke correctheid een broertje dood heeft; het slachtofferdenken van veel mensen is weinig productief. Eigen verantwoordelijkheid blijft uitgangspunt voor een beter bestaan. Lang leve de selfmade (wo)men!

Voor Omroep WNL maakte Sander Schimmelpenninck verschillende programma’s met en over ondernemers. Zo nam hij een kijkje in de keuken bij familiebedrijven in De Opvolgers en presenteerde hij samen met presentatrice Welmoed Sijtsma de veelzijdige talkshow Op1. Na een jaar heeft Sander het stokje overgedragen aan Jort Kelder die het programma nu samen met Welmoed presenteert.

In 2019 is Sander samen met Jaap Reesema de populaire podcast gestart, genaamd de ‘Zelfspodcast’, waarin zij hun dagelijkse leven bespreken aan de hand van verschillende onderwerpen. De Zelfspodcast is uitgeroepen tot de best beluisterde podcast van 2020.

Samen met Maarten de Gruyter bespreekt Sander in de podcast ‘Eind goed Vastgoed’ de wondere wereld van het stenenschuiven. Hoe kunnen vrije jongens nog opereren met een regelzieke overheid, waar liggen de kansen en wie zijn de mensen op wie we moeten letten?

Sinds september 2019 is Sander columnist voor de Volkskrant.
Lees meer

Sanne Kuypers

Sanne is sinds 2017 crisiscommunicatieadviseur bij de politie. Ze zorgt ervoor dat communicatiecollega’s voorbereid zijn op crisissituaties, o.a. door lessen uit grote incidenten te verzamelen en verwerken in trainingen. Dit zodat collega’s in de newsrooms onder druk en in een ingewikkeld netwerk, snel en transparant communiceren om het vertrouwen in de politie te behouden. Als projectleider bij een crisismanagementbureau deed Sanne eerder ervaring op bij verschillende bedrijven en partners in het veiligheidsdomein
Lees meer

Vivian van der Wielen

Vivian van der Wielen is een positieve, enthousiaste en resultaatgerichte Marketing & Communicatie Specialist, met een passie voor hospitality, branding, PR, storytelling en conceptontwikkeling. Ze is op dit moment werkzaam als PR & Brandmanager bij dé brancheorganisatie voor de horeca: Koninklijke Horeca Nederland. Voorheen was zij Sr. Marketing & Communicatie Specialist bij Hotelschool The Hague, een van de top ‘Hospitality Business Schools’ ter wereld, waar zij o.a. verantwoordelijk was voor branding en externe (corporate) communicatie. Gedreven door de positieve energie van de mensen met wie zij samenwerkt, is het haar passie om merken krachtig te positioneren en door te ontwikkelen middels een passende strategie en toonaangevende campagnes. Door middel van inspirerende content legt zij de verbinding tussen verschillende thema’s en de doelgroep.
Lees meer

Winfried Baijens

Winfried Baijens presenteert het NOS Journaal en op zaterdag het NOS Radio 1 Journaal op NPO Radio 1. Hij keerde in 2016 terug naar de NOS nadat hij er eerder van 2003 tot 2007 al werkte als verslaggever en presentator van het Jeugdjournaal. Daarna werkte hij bij het NOS Journaal op 3 als verslaggever, presentator en samensteller.
Helemaal weg bij de NOS is Baijens overigens nooit geweest, want hij is altijd sporadisch werkzaam geweest bij de omroep als presentator voor NOS Evenementen. Hiervoor deed hij de verslaggeving en presentatie van speciale live-uitzendingen zoals Koninginnedag, Bevrijdingsdag, ‘Concert For Diana’ en Serious Request in samenwerking met BNN en 3FM.
Winfried startte zijn carrière bij NOVA en vier jaar later maakte hij de overstap naar de NOS. Later was hij te horen en zien bij BNN, gevolgd door de NTR. Bij BNN presenteerde hij o.a. 24/7 en het radioprogramma BNN Today. Voor de NTR was Baijens te zien in diverse Soul & Jazz tv producties, zoals de live uitzendingen van North Sea Jazz, de jaarlijkse uitzending van festival Mundial en de Uitmarkt. Tevens was hij ook bij de NTR als radiomaker te horen in zijn programma Winfrieds Woonkamer op NPO Radio Soul & Jazz.
Lees meer
  • Corner-Stone Marketing & Sales Programmes BV
  • Lorentzplein 34, 2012 HJ Haarlem
  • 023 - 542 19 26
  • info@corner-stone.nl