Locatie: Media Plaza Utrecht | Prijs: € 795,-

Sprekers

Ad Fransen

Ad Fransen (1955) is schrijver/journalist, werkte voor radio en TV (VPRO) en is tegenwoordig medewerker van HP/DeTijd en de Volkskrant, bladen waarvoor hij regelmatig interviews maakt. Hij publiceerde biografische boeken, onder meer over Willem Frederik Hermans en Jan des Bouvrie. Zijn laatste roman heette Vaderskind (2015).
Lees meer

Anna Sophia Posthumus

Anna Sophia Posthumus is sinds 2016 woordvoerder cybersecurity en crisisbeheersing bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Vanuit die hoedanigheid is zij verantwoordelijk voor de coördinatie van woordvoering als de nationale crisisstructuur van kracht is. Hiervoor heeft zij vier jaar in Brussel gewerkt als woordvoerder van de D66-fractie in het Europees Parlement.
Lees meer

Arco Timmermans

Prof. dr Arco Timmermans is bijzonder hoogleraar public affairs bij het Instituut Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Hij promoveerde aan het Europees Universitair Instituut in Florence in de sociale en politieke wetenschappen. Zijn onderwijs gaat over de politiek van belangenbehartiging in Nederland en Europa, onder andere in de masterspecialisatie public affairs. Zijn onderzoek richt zich op de dynamiek van de publieke en politieke agenda en de rol van allerlei typen organisaties en groepen die hun belangen behartigen en coalities sluiten om sterker te staan. hij heeft vele internationale en Nederlandstalige publicaties op zijn naam staan, zowel wetenschappelijk als voor een breder publiek. door masterclasses, gastoptredens en commentaar op de actualiteit werkt hij aan de dialoog tussen wetenschap en praktijk.
Lees meer

Arno Bonte

Arno Bonte is sinds 2018 namens GroenLinks wethouder Duurzaamheid, Luchtkwaliteit & Energietransitie in Rotterdam. Arno begon zijn politieke carrière in 2005 als gemeenteraadslid voor GroenLinks. In 2010 werd hij lijsttrekker voor zijn partij en was hij vier jaar fractievoorzitter. Hij was eerder woordvoerder bij de FNV en bij Milieudefensie. Daarnaast werkte hij als media-adviseur voor Plan Nederland en was hij enkele jaren actief als communicatiestrateeg voor de samenwerkingsregio Drechtsteden.
Lees meer

Diana Matroos

Diana Matroos is een bekende journalist en mediapersoonlijkheid. Door haar werk als anchor van het RTLZ nieuws en presentator van BNR Nieuwsradio programma’s als Zaken Doen met en ZZP-Café is ze bekend geworden bij het publiek. Jarenlang was Diana hét gezicht bij breaking nieuws uitzendingen op tv en diepgaande interviews op de radio. Maar als scherpe presentator van het live uitgezonden Carré Debat 2017 op RTL 4 heeft Diana definitief haar stempel gezet op het Nederlandse medialandschap. In het seizen 2018/2019 is zij een van de presentatoren van het NPO programma ‘ Buitenhof’ . En presenteert zij elke dinsdag bij BNR ‘ Beeldbepalers’. Diana is tevens bestuurslid van SIRE.
Lees meer

Harald Wychgel

Harald Wychgel startte zijn carrière als Woordvoerder Drugs & Verslaving bij het Trimbos-instituut. In 2007 maakte hij de overstap naar het RIVM als Woordvoerder Infectieziekten en Milieu & Veiligheid. Sinds half januari houdt hij zich dagelijks bezig met de woordvoering rondom Covid-19.
Lees meer

Harrie van Rooij

Harrie van Rooij is communicatiestrateeg. Hij is gespecialiseerd in strategieontwikkeling, gedragsverandering en betekenisgeving. Sinds 2009 is Harrie verbonden aan het ministerie van Financiën en hij werkt daarnaast als trainer en publicist. Ook schrijft hij aan een proefschrift over processen van betekenisgeving bij de overheid. Hiervoor werkte Harrie onder andere bij de Academie voor Overheidscommunicatie en was hij ruim negen jaar actief in verschillende communicatiefuncties. Hij studeerde wijsbegeerte en bedrijfscommunicatie.
Lees meer

Herman Wiersema

Herman Wiersema is als Hoofd Communicatie bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) tijdens een nationale crisis verantwoordelijk voor de samenwerking tussen de betrokken partijen en professionals in het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie (NKC). Eerder was hij actief in politiek en openbaar bestuur als communicatieadviseur, woordvoerder en manager.
Lees meer

Hessel von Piekartz

Hessen von Piekartz is verslaggever en onderzoeksredacteur voor de Volkskrant. Hij volgde vorig jaar onder meer het dossier rondom de oplopende wachttijden bij het CBR.
Lees meer

Inge Rohde

Inge Rohde startte haar loopbaan in 1991 als communicatiemanager bij KPN. Vanaf 2001 vervulde ze diverse interim-management functies bij o.m. ING, Provincie Zuid Holland, CBR en Blokker. Ook was ze enkele jaren Docent Strategisch Communicatiemanagement aan de Hogeschool Utrecht. Sinds november 2016 is Inge Manager Communicatie bij CBR.
Lees meer

Jan Lammers

Jan Lammers is sportief directeur en woordvoerder van Grand Prix Zandvoort. Maar ook als autocoureur kent hij het klappen van de zweep. Op zijn zestiende wint hij - zonder rijbewijs – meteen zijn eerste race in de Groep 1 toerwagens. In 1979 rijdt hij als Europees formule 3 kampioen in de Formule 1. In 1999 begint Jan zijn eigen Sportscars-team: Racing for Holland, waarmee hij in 2002 en 2003 de FIA Awards wint. Sinds 2005 leidt Jan het Nederlands A1-GP A1 Team The Netherlands met Jos Verstappen als eerste rijder.
Lees meer

Jan van de Ven

Jan van de Ven is basisschoolleraar en maakt zich sterk voor de positie van de leraar. Als mede-oprichter en voorman van PO in actie zette hij samen met Thijs Roovers grote stappen om hun geëiste 'eerlijk salaris en minder werkdruk' voor elkaar te krijgen. Ze zetten het lerarentekort als maatschappelijk probleem op de kaart, vulden het Zuiderpark in Den Haag met ruim 60000 collega-leraren en vertimmerden eigenhandig de honderden miljoenen uit het regeerakkoord Rutte III. Vanuit dat fundament startte hij begin 2020, wederom met Thijs Roovers, een nieuwe beroepsvereniging voor leraren op: Het Lerarencollectief. Bij de feiten blijven, helder communiceren en je achterban steeds weer in stelling brengen: dat is exemplarisch voor PO in actie, het Lerarencollectief en dus voor Jan van de Ven.
Lees meer

Lisette Ebeling Koning

Lisette kwam in 2011 in dienst bij KLM als Sr. Woordvoerder/Communicatieadviseur. Sinds 2016 stuurt ze als Director Corporate Communicatie het team woordvoerders en Social Media Content team aan en is ze verantwoordelijk voor de wereldwijde reputatie van KLM. Ze is een ervaren woordvoerder, weet om te gaan met reputatie-, crisis- en issuemanagement en is een ‘trusted advisor’ van Directie en senior management. Ze ontwikkelt voor KLM ook de online reputatie strategie en is verantwoordelijk voor de social content, waaronder het ‘KLM Blog’ en ‘Intern on a Mission’ vlog. Vóór KLM werkte Lisette o.m. bijna 5 jaar bij ING in diverse in- en externe communcatiefuncties en ruim 7 jaar als Marketingcommunications Manager bij Versatel/Tele2.
Lees meer

Mark Thiessen

Mark Thiessen is eigenaar van campagnebureau Meute, was jarenlang campagnestrateeg voor de VVD en is gefascineerd door gedragswetenschap en ons menselijke denkproces.
Lees meer

Mayke van Keep

Mayke van Keep heeft meer dan 30 jaar ervaring in de communicatie-advieswereld. Ze is managing partner van De Issuemakers en vooral actief op het gebied van issuemanagement, maatschappelijke agendering en positionering, persbenadering en crisiscommunicatie.
Lees meer

Merel van Leeuwen

Merel van Leeuwen startte haar loopbaan in 1996 bij persbureau Bak&Bakker Journalisten. Twee jaar later werd zij algemeen verslaggever bij het ANP waar ze na een paar jaar politie- en justitieverslaggever werd. In 2007 is Merel in het journalistieke avontuur van Dagblad De Pers gestapt, met de portefeuille justitie en crime. Het werden vijf spannende jaren. Ze was te horen als lid van het juridische panel bij VPRO-radio 1 programma Schuld en Boete en was een paar keer te gast bij DWDD om te praten over een rechtszaak. Tot de zomer van 2014 heeft ze als freelancer gewerkt, voor o.a. de regionale dagbladen. Daarnaast was ze ook redacteur voor de rechtspraak. In de zomer van 2014 werd Merel gevraagd hoofd media te worden bij het Openbaar Ministerie: ‘Ik vond het nogal wat om de journalistiek uit te gaan, maar ik heb nooit spijt gehad. Het is een boeiende baan, bij een zeer interessante organisatie. En ik ben nog steeds veel met de journalistiek bezig’.
Lees meer

Namkje Koudenburg

Dr. Namkje Koudenburg is universitair hoofddocent sociale psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Haar onderzoek richt zich op groepsdynamiek en communicatie, met een specifieke interesse in de rol van alledaagse gesprekken in het katalyseren van polarisatie en sociale verandering. Dr. Koudenburg promoveerde in 2014 cum laude aan de Rijksuniversiteit Groningen en ontving recentelijk early career awards van de European Association of Social Psychology (EASP) en de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW).
Lees meer

Quirine de Weerd

Quirine de Weerd kwam in 2013 in dienst bij Lidl Nederland als Management Trainee. Om voeling te krijgen met de supermarktbusiness begon zij als Rayon Manager. In 2016 werd ze Manager E-Commerce om twee jaar later deze baan te verruilen met die van Manager Verpakkingen en Etikettering. Sinds 2019 is Quirine Senior Manager Corporate Communications and CSR.
Lees meer

René van Brakel

René van Brakel is sinds begin 2017 hoofdredacteur van EenVandaag. Met dagelijks meer dan een miljoen kijkers is EenVandaag de best bekeken actualiteitenrubriek van Nederland. EenVandaag is op werkdagen ook NPO Radio 1 te horen en heeft online maandelijks een miljoen unieke bezoekers. Rene van Brakel is een geboren en getogen Brabander en begon daar ook zijn journalistieke loopbaan -tegelijk met zijn studie journalistiek- bij Omroep Brabant.
Na een stage bij de NOS bleef Rene daar werken als freelancer, onder meer voor Met het Oog op Morgen en de NOS op 3FM. In 2008 maakte hij definitief de overstap van Brabant naar de NOS waar hij als redacteur, nieuwslezer op radio en tv en eindredacteur veel kanten van de journalistiek en het nieuws zag.
Rene werkte onder meer voor NOS op 3 (nieuws voor jongeren), Met het Oog op Morgen en het NOS Journaal, maar was als eindredacteur ook verantwoordelijk voor de content van bijvoorbeeld het radionieuws, Teletekst en de berichtgeving online. In 2014 trad Rene toe tot de leiding van de NOS als chef eindredactie waarna hij begin 2017 overstapte naar AVROTROS als hoofdredacteur van EenVandaag.
Lees meer

Rinke van den Brink

Rinke van den Brink is sinds 1982 werkzaam als journalist. Hij werkte voor dagbladen, weekbladen, radio en televisie. Tussen 1985 en 1992 was hij werkzaam als correspondent in Nederland voor Franstalige media uit België en enkele andere landen. Vanaf 1986 tot en met 2002 werkte hij voor Vrij Nederland en tussen 1994 en 2005 publiceerde hij vier boeken over extreemrechtse politieke partijen in West-Europa. In 2004 kwam Rinke in dienst bij het NOS Journaal, waar hij sinds 2005 redacteur gezondheidszorg is. In 2013 is zijn boek Het einde van de antibiotica verschenen. In 2015 verscheen daarvan een Duitse versie. Nu werkt hij aan een Engelstalige versie. In al die jaren in de journalistiek zijn zijn drijfveren dezelfde gebleven: nieuwsgierigheid, het zoeken naar de feiten en het aandragen van informatie om die feiten te kunnen begrijpen. Het duiden van het nieuws in radio-uitzendingen en soms in het televisiejournaal vindt hij het leukste onderdeel van zijn werk voor de NOS.
Lees meer

Sarah Gagestein

Sarah Gagestein is framing expert en houdt zich bezig met de sturende kracht van taal. Welke frames en bijbehorende woorden sturen de juiste of compleet verkeerde kant op? Vanuit haar adviesbureau Taalstrategie houdt ze zich de afgelopen 10 jaar bezig met het onderzoeken van publieke frames, het ontwerpen van frames voor organisaties en het geven van masterclasses en trainingen. Ze schreef de boeken 'Denk niet aan een roze olifant' (2014), 'Harder praten helpt niet' (2015) en 'Word Meesterframer' (2019) over het mooiste vak wat er is: anderen proberen te beïnvloeden.
Lees meer

Tim Hofman

Tim Hofman, presentator bij BNNVARA maakt Over Mijn Lijk, waarin hij jonge mensen volgt die gaan sterven, en BOOS: hier strijdt hij tegen onrecht en heersende macht. Hij schreef twee (poëzie-)bestsellers, reisde voor Trippers de hele wereld over –van de KKK in USA tot aan de vuilnisbelten in Kenia- en won afgelopen jaren bijna twintig prijzen voor zijn werk. Daarnaast won hij Wie Is De Mol, was hij veelvuldig tafelheer bij DWDD en maakt hij tijdens de Corona-crisis de best beluisterde podcast van Nederland: De BOOS AntiCoronaDepressiePodcast.
Lees meer

Wierd Duk

Wierd Duk is historicus en algemeen verslaggever voor De Telegraaf. Wierd was correspondent in de voormalige Sovjet-Unie en in Duitsland. Sinds zijn terugkeer in Nederland schrijft hij over actuele maatschappelijke thema’s als immigratie en integratie, de invloed van de islam, de kloof tussen provincie en randstad, de opkomst van het populisme, etc.
Duk treedt met enige regelmaat op als commentator in radio en tv-programma’s van de publieke omroep. Hij verzorgt een wekelijkse podcast: ‘Het land van Wierd Duk’.
Duk publiceerde korte biografieën van Angela Merkel en Vladimir Poetin.
Lees meer
  • Corner-Stone Marketing & Sales Programmes BV
  • Lorentzplein 34, 2012 HJ Haarlem
  • 023 - 542 19 26
  • info@corner-stone.nl