Locatie: MeetINoffice/KAS Meeting | Prijs: € 595,-

Sprekers

Aart Bontekoning

Al twintig jaar onderzoekt Aart Bontekoning hoe organisaties generatie-diversiteit kunnen benutten om ‘bij de tijd’ te blijven. In 2007 promoveerde hij op ‘generaties in organisaties’ de verborgen krachten van onze sociale evolutie’. De afgelopen jaren onderzocht hij in 80 verschillende organisaties de update kracht van Millennials (1985-2000). Ook de aankomende generatie Z onderzoekt hij. “Maar, let op, de toekomst van vergrijzende gemeenten is afhankelijk van de jeugdigheid van alle generaties!” aldus Aart.
De komende decennia vergrijst 85% van de Nederlandse en Europese organisaties. Dat maakt zijn werk heel actueel.
Via interactieve masterclasses, optredens met het generatietheater, artikelen en boeken deelt Aart op een toegankelijke manier de verrassende uitkomsten van zijn unieke generatie-onderzoek. In 2018 verscheen zijn zesde boek ‘The Power of Generations’.
Lees meer

Alexander Witschge

Alexander Witschge is sinds maart 2018 in dienst bij Stedin als Recruitment Marketeer. Hij is medeverantwoordelijk voor de volledige recruitment marketing, waaronder de employer branding, en de recruitment analytics. Hiervoor werkte Alexander als recruiter bij OGD ict-diensten.
Lees meer

Alma Feenstra

Alma Feenstra is een communicatiemens in hart en nieren. Socioloog van huis-uit en gespecialiseerd in gedragsverandering, organisatiecultuur, reputatie en storytelling.
Eerder was Alma werkzaam als zelfstandig communicatieadviseur en directeur corporate communicatie en woordvoerder van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). In het onderwijs werkte Alma als Academiedirecteur Journalistiek en Communicatie bij Hogeschool CHE en als Stafdirecteur Marketing en Communicatie bij mboRijnland.
Momenteel is Alma directeur Expertisecentrum Meubel- en Interieurbouw te Woerden.
Lees meer

Anneke Mosman

Anneke Mosman is P&O Specialist Diversiteit en Talent- & Organisatieontwikkeling bij Woonstad Rotterdam. Zij is betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van het diversiteitsbeleid.
Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mensen en organisaties is de rode draad in haar werkende leven. Uitgangspunt hierbij is: Talent als basis, Diversiteit als kracht!
Hiernaast is ze ambassadeur van 010Inclusief. 010Inclusief streeft naar inclusieve organisaties waarin iedereen gewaardeerd wordt om zijn talent en kwaliteiten en een afspiegeling is van Rotterdamse samenleving. Het platform richt zich op het terugdringen van discriminatie op de arbeidsmarkt.
Lees meer

Arjen Banach

Arjen Banach is veelgevraagd spreker op het gebied van verandering, leiderschap, duurzame inzetbaarheid en werkgeluk. Met zijn vernieuwende en innovatieve kijk op hoe winnende organisaties in de wereld van morgen zijn georganiseerd staat hij wekelijks op het podium om professionals door heel Nederland te inspireren. Hij is de schrijver van ‘OrganisatieVibe’ dat door Ooa is genomineerd voor boek van het jaar 2019 en onlangs werd hij uitgeroepen tot een van de meest veelbelovende sprekers van Nederland.
Lees meer

Hans Hilberts

Mijn naam is Hans Hilberts ik ben coach en projectleider social media bij de Gemeente Utrecht. Ik heb gewerkt in de muziek en in de politiek. Zo heb ik in de muziek bijvoorbeeld met ambassadeurs gewerkt voor het Deense Roskilde Festival en heb ik de online promotie gedaan van de band Kensington.
Lees meer

Heleen Stoevelaar

Heleen Stoevelaar is een ervaren recruitment manager en sinds 2008 betrokken bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie in de rol van docent en als dagvoorzitter bij verschillende evenementen die de Academie organiseert.
Zij begon in 2000 haar carrière bij een grote landelijke uitzendorganisatie waar zij eind 2002 Tempo-Team @Office samen met enkele collega’s introduceerde, een virtuele uitzendvestiging. In 2004 maakte zij de overstap naar een internationale werving en selectie organisatie waar zij in haar laatste functie als Manager verantwoordelijk was voor recruitment uitsluitend voor commercieel personeel voor noord-, oost- en midden Nederland. Van 2008 tot 2015 was zij eigenaar van Best Selector waar zij in haar rol als interim recruitment manager voor verschillende opdrachtgevers heeft gewerkt.
Van 2015 tot en met 2018 was zij Manager Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie bij Conclusion, een grote veelzijdige IT dienstverlener. Sinds 1 juni is Heleen weer eigenaar van Best Selector en The Referral Company. Zij houdt ervan om pragmatisch en resultaatgericht lange termijn resultaten te boeken voor de recruitment-afdeling.
Lees meer

Leonie Prins

Leonie Prins is sinds 2010 in dienst bij Stedin. Eerst als Sr. Communicatiemanager en vanaf 2015 als Brand Manager. In deze functie houdt Leonie zich o.m. bezig met de merkstrategie, internal alignmentstrategie en employer branding van Stedin. Hiervoor werkte Leonie o.a. bij Eneco en de Koninklijke Landmacht.
Lees meer

Lianne Toebes

Lianne Toebes is Senior Manager Employer Branding, Recruitment & Employee Engagement bij Lidl. Zij is eindverantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van het Employer Branding, Recruitment en Employee Engagement (o.a. diversity & onboarding) beleid bij Lidl, samen met een team van in totaal 18 specialisten.
Lees meer

Marcel de Jong

Marcel de Jong is schrijver van diverse romans bij Uitgeverij Passage, journalist bij het AD en communicatieadviseur. Taal is voor hem een belangrijk middel om organisatieveranderingen in gang te zetten. Hij maakt daarbij gebruik van de principes van waarderende communicatie, framing en priming. Op dit moment is hij eigenaar van DJC Communicatie en werkt hij parttime als senior communicatieadviseur bij mboRijnland. Als freelancer heeft hij net het krankzinnig kantoorkwartet uitgebracht en begeleidt hij maatschappelijke en culturele projecten.
Lees meer

Melanie Blom

Inspireert beter ondernemen! Dat zie je terug in alles wat ik doe. Als Manager Support ben ik verantwoordelijk voor het team Groot Zakelijk dat bestaat uit 30 medewerkers in verschillende functies: Trainee Consultancy, Customer Support en First Class. De trainees starten op de AFAS Academy en bestaat uit jonge en leergierige mensen welke allemaal één ding gemeen hebben, ze zijn gek van AFAS. Door deze vibe en een hoop enthousiasme leid ik onze nieuwe collega's in mum van tijd op tot echte AFAS Profit kenners. Dat maakt ook dat ik medeverantwoordelijk ben voor iedereen die bij AFAS start. Met Customer Support en First Class helpen wij onze klanten met de vraagstukken die zij hebben zodat zij optimaal met ons product kunnen werken. Daarnaast proberen we zowel de klant als onszelf elke dag 1% beter te maken, op deze manier stimuleren wij elkaar om jezelf te blijven ontwikkelen.
Lees meer

Merlijn Angad Gaur

As Head, Talent Acquisition for the Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons, Merlijn is responsible for sourcing and recruiting global and diverse talent. Originally a Cooperate Training Facilitator, he is always on the lookout for innovations that will come to the benefit of the employees, and as such is eager to create an engaging experience in the recruitment and on-boarding cycle.

“I feel the most important thing is to communicate with people, to tell a story”

Speaking to that statement, Merlijn is also a composer and pianist.
Lees meer

Silene Geuze

"Het matchen van de persoonlijkheid van de organisatie met die van de medewerker, zodat beide partijen gelukkiger, productiever en succesvoller zijn.” Met dat als doel gaat Silene Geuze elke nieuwe uitdaging met verve aan. En met bewezen succes.
Silene Geuze is een bevlogen arbeidsmarktcommunicatiespecialist. Ze helpt organisaties bij het versterken van hun werkgeversmerk, zodat zij zichtbaarder worden voor hun arbeidsmarktdoelgroepen. Met veel creativiteit begeleidt ze projecten in employer branding, arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Van uitdenken tot opleveren. Haar didactische kwaliteiten gebruikt ze op energieke wijze om mensen een stap verder te brengen in hun ontwikkeling.
Als ondernemer met haar eigen bedrijf Moving2Work zet ze haar expertise en frisse blik van buitenaf in om opdrachtgevers op weg te helpen met hun arbeidsmarktcommunicatie. Haar ervaring in coaching helpt Silene direct tot de kern van de vraag te komen waardoor ze snel het grotere geheel doorziet.
Voor (middel)grote organisaties zoals ThiemeMeulenhoff, Rituals, Rochdale en SVB was Silene onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van arbeidsmarktcampagnes en referral recruitment. Maar ook voor de ontwikkeling van onboarding-programma’s, het adviseren over talent management en het opstellen van arbeidsmarktcommunicatieplannen gericht op interne- en employer branding. Bovendien hoort het realiseren van werken-bij-sites, van businesscase tot en met live gang, tot haar expertisegebied.
Lees meer

Wenda Bolink

Millennial. Optimist met een scherpe blik. Wil een bijdrage leveren aan de maatschappij en werkte daarom enkele jaren binnen de overheid. Daar besloot Wenda dat werk meer moet betekenen dan zekerheid. Namelijk: een experience die aansluit bij de identiteit, purpose, wensen en behoeften van medewerkers. Daarom werkt Wenda sinds vijf jaar bij PROOF. Als strategy consultant helpt zij organisaties bij het vertalen van hun ambities naar een optimale employee experience gedurende de gehele employee journey. Ze schreef samen met haar collega Sascha Becker het boek ‘De employee journey – Creëer een optimale employee experience’.
Lees meer
  • Corner-Stone Marketing & Sales Programmes BV
  • Lorentzplein 34, 2012 HJ Haarlem
  • 023 - 542 19 26
  • info@corner-stone.nl