Locatie: Spant! Bussum | Prijs: € 795,-

Sprekers

Amanda de Ruwe

Amanda de Ruwe is teamleider communicatie en strategisch adviseur op landelijke communicatievraagstukken bij de politie. Ervaring opgebouwd in zowel non–profit als bedrijfsleven, bureau- en klantzijde, op stevige trajecten als reorganisatie, crisis, reputatieherstel en – verbetering en lobby. Houdt van groot denken en klein beginnen.
Amanda studeerde Communicatiewetenschap en Arbeid&Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam.
Lees meer

Christian Dietzel

Christian werkt als interne community manager binnen het team Interne Communicatie. Zijn passie in het werk ligt in het verbinden van mensen, en het overbruggen van verschillen. Zijn ambitie is om via het influencers-traject optimaal bij te dragen aan de gewenste cultuur binnen Eneco en daarmee aan het behalen van de doelen van Eneco.
Lees meer

Christien de Kanter

Het communicatiehart van Christien de Kanter ligt al jaren bij interne communicatie en veranderopgaven. Werken in multidisciplinaire teams, op het snijvlak van organisatie, HR en (verschillende disciplines van) communicatie is waar zij energie van krijgt. Sinds 2014 vindt zij dit werkplezier bij drinkwaterbedrijf Vitens, eerst als interim communicatieadviseur en sinds ruim een jaar in dienst als manager strategie- en verandercommunicatie. Hier werkt zij samen met verschillende collega’s aan interne alignment, met als doel: bevlogen, vitale medewerkers die met plezier en inzet bijdragen aan de ambities van Vitens.
Lees meer

David Kok

David Kok is na het afronden van zijn studie Communicatiewetenschap in 2002 voor de gemeente Amsterdam gaan werken als communicatieadviseur. Daar verliet hij via verschillende functies het communicatievak, maar keerde daar met de opkomst van sociale media in 2012 weer naar terug. Door als communicatieadviseur te gaan werken voor de raadsgriffie van de gemeente Almere. En door op persoonlijke titel vijf opeenvolgende jaren onderzoek te doen naar het gebruik van sociale media door gemeenten in Nederland en daar verschillende boeken over te publiceren. Meer informatie over zijn publicaties is te vinden op zijn website kokcommunicatie.nl. Sinds 1 februari 2019 werkt hij als senior communicatieadviseur voor het UWV. Daar is hij, met een klein team, verantwoordelijk voor de interne communicatie voor de afdeling Informatie Voorziening (ICT), die ongeveer uit 1.800 collega’s bestaat.
Lees meer

Emma Luiting

Emma Luiting is Co-worker Communication Leader bij IKEA Nederland. Ruim vier jaar geleden tijdens de stage Interne Communicatie bij IKEA heb ik mijn passie voor dit vak ontwikkeld. Iedere dag daag ik collega’s uit om tijdens projecten samen te werken met medewerkers om op deze manier communicatie zo effectief mogelijk in te zetten. Ook de interne communicatie middelen bij IKEA spelen een belangrijke rol waar we samen kijken naar het belang en hoe de middelen mee veranderen met de behoeften van de medewerkers nu en in de toekomst.
Lees meer

Frédérique Martin

Frédérique Martin is bedrijfskundige met 20 jaar communicatie-ervaring in de internationale zakenwereld, waarvan het belangrijkste deel bij DHL. De eerste tien jaar interne communicatie bij het Europese financiële centrum van DHL. Een omgeving met jonge professionals van 20 nationaliteiten die een expertise center bouwden waar verandering de enige constante was. Daarna naar een nationale context als corporate communicatie manager met focus op mediarelaties voor alle DHL-bedrijven in Nederland en interne communicatie voor de bedrijfsonderdelen DHL Express en DHL Parcel (samen ruim 10.000 medewerkers).
Lees meer

Genieke Hertoghs

Genieke Hertoghs werkte na haar studie Nederlandse Taal- en Letterkunde (Universiteit Utrecht) 20 jaar lang als trainer, manager en directeur voor verschillende communicatiebureaus. Daarnaast droeg ze als bestuurslid aan Logeion, beroepsvereniging voor communicatieprofessionals. In 2008 slaagde ze cum laude voor haar MBA-opleiding. Sinds 2012 is Genieke ondernemer en is ze specialist in effectief communicatiegedrag. Samen met Harrie van den Berg ontwikkelde ze het gedachtegoed Subconscious Impact: vanuit invloed op het onbewuste samen resultaat bereiken.
Lees meer

Huib Koeleman

Huib is medeoprichter van Orange Otters Verandercommunicatie in Amsterdam en is specialist interne communicatie en verandering. Als consultant coacht hij management- en veranderteams bij veranderingsprocessen. Ook begeleidt hij communicatieafdelingen bij het ontwikkelen van communicatiestrategieën. Hiervoor werkte Huib o.m. bij Wit Communicatie, Euro RSCG en 14 jaar bij Twynstra Gudde.

Huib heeft diverse boeken en blogs op zijn naam staan, waaronder de standaardwerken ‘Interne Communicatie’ en ‘Interne communicatie bij verandering”.
Lees meer

Jacqueline van Marle

Jacqueline van Marle is a strategic thinker, creative marketer and global citizen. Jackie’s interests and experience lie in international higher education - helping young people find their passion. Empowering both Dutch and international students to make an informed study choice which can enable them to become professionals capable of practicing their profession from a multi-cultural perspective and thrive in a world characterized by global mobility and social, cultural, economic, political and environmental interconnectivity. Her own passion is to help lead the way for The Netherlands to be recognized as the European leader in quality higher education.
As Head of Marketing & Communications, External and International Relations at The Hague University of Applied Sciences (THUAS), Jackie directs a unit of 44 professionals charged with developing, executing, and monitoring key THUAS strategies: external partnerships, marketing communications and international policy for the bachelor and master markets.
Lees meer

Jeroen Hellenberg

Jeroen Hellenberg is Directeur Corporate Communicatie bij Holland Casino. Hiervoor bekleedde hij eindverantwoordelijke communicatieposities bij Ordina en NS. Hellenberg is gewend te werken in complexe omgevingen waarbij het creëren van een gun-factor, het raken van de juiste emotie en het mobiliseren van medewerkers om een nieuwe strategie te verwezenlijken van cruciaal belang is om succesvol te zijn. “Ik zie dat veel grote ondernemingen hiermee worstelen”, aldus Hellenberg.
Lees meer

Kim van Ingen

Kim is werkzaam als communicatiestrateeg bij de provincie Noord-Brabant. Zij combineert haar werk als communicatiestrateeg met die van trainer bij STRIGO Communicatie. Daar geeft zij o.a. trainingen Factor C, omgevingsgericht werken, gedragsbeïnvloeding en participatie. Vanuit die combinatie is zij breed georiënteerd en komt zij bij veel verschillende organisaties over de vloer.

Kim studeerde aan de Fontys Hogeschool Communicatie in Eindhoven en koos daarna bewust voor een loopbaan bij de overheid. Zij woont in Waalwijk samen met haar man, dochtertje van vijf en twee bejaarde chihuahua’s. Haar vrije tijd besteedt ze graag aan familie, moderne kunst, musea en haar woning, een bijzonder rijksmonument uit 1932.
Lees meer

Koen Janssen

Koen Janssen is socioloog en adviseur. Hij is een expert op het gebied van sociale netwerken en sociale systemen. Hij helpt publieke organisaties om verandering op een inclusieve en sociale manier vorm te geven. Dat doet hij sinds 2016 voor Pii Networks.
Lees meer

Laurette Titshof

Laurette Titshof is teamleider communicatie, relatiemanager en strategisch adviseur op landelijke communicatievraagstukken bij de politie. Ervaring opgebouwd in het bedrijfsleven en nu 12,5 jaar werkzaam bij de politie op stevige en complexe trajecten van onder andere grote programma’s op het gebied van informatievoorziening, crisis en issues die direct de reputatie van de politie raken. Laurette houdt er van complexe vraagstukken terug te brengen naar behapbare stukken en in mogelijkheden te denken. Laurette studeerde Communicatie en Management aan de Hogeschool van Utrecht en volgde de master Bedrijfskunde, HES in Rotterdam.
Lees meer

Margo van Bork

Margo van Bork is visual facilitator. Ze visualiseert strategie, concepten en complexe processen. Vier jaar geleden zag ze een visual recorder aan het werk en de enorme impact die de tekening maakte op de aanwezigen. Niet alleen tijdens de sessie, maar ook na die tijd op de werkvloer. “Ik zag elementen uit de tekening terug in presentaties en aan de muur.“ Sindsdien draagt ze deze kracht van visueel werken uit door het verzorgen van tekeningen, templates en trainingen. Zowel binnen ENGIE Nederland als daarbuiten onder de naam Let’s go Art.
Lees meer

Nathalie Beex

Nathalie Beex krijgt energie van medewerkerscommunicatie, maar kijkt liever ver over de grenzen van dit vakgebied heen. Als business partner communicatie bij KLM bemoeit ze zich dan ook graag met onderwerpen op het raakvlak van organisatie, verandering en HR. Ze werkt met directie en collega’s om de bedrijfsstrategie tot een succes te maken en de reputatie van KLM te versterken. Eerder werkte Nathalie in verschillende communicatierollen bij Albert Heijn en was ze adviseur interne communicatie bij Hill&Knowlton. Ze maakt graag impact op basis van een uitgedachte communicatiestrategie, kiest daarbij de praktische aanpak en gelooft dat juist communicatie elke dag beter – en leuker – kan.
Lees meer

Nicole Loeffen

Ik ben afkomstig uit een creatief ondernemersgezin, gelukkig getrouwd met mijn vakantieliefde en heb 2 jong volwassen kinderen. Na 20+ jaar ervaring in de (global) corporate wereld werk ik sinds 2013 fulltime als zelfstandig (internationaal) facilitator en coach. Mijn professionele nieuwsgierigheid brengt mij steeds in nieuwe omgevingen en situaties. Die brede ervaring deel ik graag met mijn klanten. Ik kies ervoor een gids te zijn die mens, team en/of organisatie begeleid naar meer geluk en succes. Zelf het goede voorbeeld geven is daarbij voor mij vanzelfsprekend. Mijn kracht is om eerst bewustwording te creëren, om vervolgens te verleiden tot gedragsverandering. Ik geloof dat een kleine nuance in gedrag een enorm positief resultaat kan hebben. Mijn aanpak is eigenwijs en gebaseerd op eigen wijsheid en ervaring. Pragmatisch als ik ben richt ik mij op zichtbaar en duurzaam resultaat voor de klant. Binnen de aanwezige dynamiek zoek ik kansen om de gewenste beweging te creëren. Ik werk intuïtief met de energie die er is in het hier en nu… en waar dit past zet ik ook paarden in als co-coach.
Lees meer

Patricia Bruisten

Patricia Bruisten werkt ruim 10 jaar in diverse communicatierollen voor KPN; van corporate content en media tot leiderschapscommunicatie en strategiecommunicatie. De rode draad is Interne Communicatie in een veranderende organisatie, met veranderende behoeftes van medewerkers en veranderend mediagebruik. Ze maakte diverse grote verandertrajecten mee. Een nieuwe CEO en strategie, de introductie en adoptie van een Enterprise Social Network; TEAMKPN als hét interne platform voor communicatie en dialoog bij KPN, de opkomst van tijd- en plaats-onafhankelijk werken, en de shift van print naar online. Ook zag ze de rol van Interne Communicatie in de Corporate Communicatieafdeling en binnen de organisatie door de jaren heen veranderen. Sinds een jaar is ze als Hoofd Interne Communicatie verantwoordelijk voor de interne communicatie, content en media van KPN. Samen met het team werkt ze aan het alignment van medewerkers met de strategie. Via een eenduidige boodschap en moderne infrastructuur richten ze zich op het bereiken van medewerkers en creëren ze een open communicatieklimaat waarin medewerkers zich geïnspireerd, gehoord en gewaardeerd voelen.
Lees meer

Paul Iske

Paul Iske is hoogleraar Open Innovation & Business Venturing aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht. Hij houdt zich hier vooral bezig met diensteninnovatie en sociale innovatie, met als specialiteit ‘Combinatoric Innovation’. Hij was tot medio 2015 verbonden als Chief Dialogues Officer bij ABN AMRO. Hij legt verbindingen om daarmee mogelijkheden voor innovatieve en duurzame waardecreatie te creëren. Paul is oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, met als doel begrip te kweken voor de complexiteit van innovatie en ondernemen. Paul is gepromoveerd in de theoretische natuurkunde en heeft daarna bij Shell gewerkt, waar hij voornamelijk kennis binnen en buiten Shell met elkaar in verbinding bracht.
Voor zijn innovatieve instelling binnen de ABN AMRO is Paul in 2014 genomineerd door Management Team en Accenture voor ‘Innovator of the Year’.
Paul Iske is spreker en consultant op de gebieden: creativiteit, innovatie, intellectueel kapitaal, kennismanagement en ondernemerschap. Dit doet hij zowel binnen de private en (semi-) publieke sector in binnen- en buitenland. Paul is auteur van het boek ‘Instituut voor Briljante Mislukkingen’.
Lees meer

Petra van den Enden

Petra’s drive is richting geven aan verandering en het in beweging krijgen van mens en organisatie.
Samen met haar team werkt zij continu aan het alignen van medewerkers rondom de missie, de uitvoering van de strategie en de benodigde gedragsverandering.
Lees meer

Shanna Wiegerinck

Ik heb meer dan tien jaar ervaring als content, marketing- en communicatie professional. Mijn specialisme? Het ontwikkelen en implementeren van een (online) communicatiestrategieën, content regie en branding & positionering.

Bij de Haagse Hogeschool ben ik content regisseur en teamleider van het content team. We maken inspirerende content die bijdraagt aan de strategische doelen van De Haagse Hogeschool. Deze doelen zijn vertaald naar vijf concrete content pijlers. Aan de hand van deze pijlers creëren we content die onze doelgroepen raakt en die trots uitstraalt! We delen we deze content op onze corporate in-en externe kanalen. We leren lessen uit de maandelijkse data analyses , zodat we blijven verbeteren

Als contentmanger bij Zilveren Kruis heb ik gewerkt aan de ontwikkeling en implementatie van de content strategie, in lijn met de herpositionering van het merk Zilveren Kruis. Ook heb ik een campagne gelanceerd in het kader van het 70 jarige jubileum van Zilveren Kruis waarbij er 70 portretten met een levensles zijn gedeeld op de in- en externe kanalen. Voor deze campagne is YUNE genomineerd (de winnaars worden eind 2019 bekend gemaakt) voor een Grand Prix Content Marketing Award https://www.zilverenkruis.nl/overons/zilveren-kruis-70-jaar/Paginas/70-jaar.aspx

Bij TNO heb ik als online hoofdredacteur het fysieke magazine TNOTime vertaald naar een online platform TNO Insights https://www.tno.nl/nl/tno-insights/ wat als basis dient voor de verspreiding van alle content, zowel intern als extern.
Lees meer

Simone Bel

Simone Bel werkte meer dan 25 jaar in verschillende communicatiefuncties bij PostNL. De laatste 10 jaar was zij manager interne communicatie en directeur communicatie van PostNL. In 2018 koos zij voor het ondernemerschap en ontwikkelde zich verder op het gebied van leiderschap en storytelling. Met haar bureau Leadership Communications adviseert zij leiders om met meer impact te communiceren over hun organisatie, visie en strategie. Vrouwelijke leiders en communicatiemanagers traint en coacht zij om met behulp van storytelling hun communicatiekracht en leiderschap te versterken.
Lees meer

Sjoerd Buizert

Sjoerd Buizert is bestuurskundige en organisatieadviseur. Hij krijgt energie van het werken aan publieke vraagstukken en is met name geïnteresseerd in de organisatie van lokale democratie. Binnen de gemeente Nieuwegein werkt hij als adviseur aan verschillende maatschappelijke vraagstukken en hij houdt zich bezig met organisatieontwikkeling.
Lees meer

Stef Petit

RvE-Manager Communicatie & Marketing, CMO van zorginsteling Zuyderland en winnaar van de Galjaardprijs 2017 alsmede de publieksprijs 2017. Stef is een allround marketingcommunicatie-professional die voortdurend zichzelf op professioneel vlak blijft ontwikkelen. Dit is een sterke eigenschap van hem die ervoor zorgt dat dit hij voor velen een competente en inspirerende persoon is in het vakgebied.
Stef bezit het vermogen om corporate en marketingcommunicatie op een unieke manier samen te brengen en ze beide naar een hoger plan te tillen. Juist daar waar belangen en focus verschillend zijn weet Stef Petit er vaak een onverwachte, creatieve dimensie toe te voegen.
Stef Petit is al meer dan 40 jaar actief in het vakgebied Communicatie, zowel regionaal, nationaal alsook internationaal. Hij is begonnen als journalist maar maakte al snel de overstap naar ABP, het huidige AGP, waar hij onder meer een afdeling PR/Communicatie heeft opgezet. Van daaruit is hij naar DSM gegaan als woordvoerder en PR-officer belast met bijzondere opdrachten. Daarna is hij LIOF gegaan, waar hij onder meer Limburg International Magazine heeft helpen opzetten en een aantal communicatie-projecten (video, evenementen) in Amerika heeft getrokken. Bij de Open Universiteit klom hij snel op tot directeur Marketing, Communicatie en Sales incl. Internetmanagement en Studentinfo. Vier jaar geleden ging hij aan de slag bij Zuyderland, een van de grootste zorginstellingen in Nederland.
Stef heeft de internationale opleiding Communicatie en Multimedia Design opgezet en hij was er verbonden als senior lecturer. Meer dan 30 jaar is hij hoofddocent Management, Communicatie en Marketing aan ISBW geweest.
Lees meer

Winfried Baijens

Winfried Baijens presenteert het NOS Journaal en op zaterdag het NOS Radio 1 Journaal op NPO Radio 1. Hij keerde in 2016 terug naar de NOS nadat hij er eerder van 2003 tot 2007 al werkte als verslaggever en presentator van het Jeugdjournaal. Daarna werkte hij bij het NOS Journaal op 3 als verslaggever, presentator en samensteller.
Helemaal weg bij de NOS is Baijens overigens nooit geweest, want hij is altijd sporadisch werkzaam geweest bij de omroep als presentator voor NOS Evenementen. Hiervoor deed hij de verslaggeving en presentatie van speciale live-uitzendingen zoals Koninginnedag, Bevrijdingsdag, ‘Concert For Diana’ en Serious Request in samenwerking met BNN en 3FM.
Winfried startte zijn carrière bij NOVA en vier jaar later maakte hij de overstap naar de NOS. Later was hij te horen en zien bij BNN, gevolgd door de NTR. Bij BNN presenteerde hij o.a. 24/7 en het radioprogramma BNN Today. Voor de NTR was Baijens te zien in diverse Soul & Jazz tv producties, zoals de live uitzendingen van North Sea Jazz, de jaarlijkse uitzending van festival Mundial en de Uitmarkt. Tevens was hij ook bij de NTR als radiomaker te horen in zijn programma Winfrieds Woonkamer op NPO Radio Soul & Jazz.
Lees meer
  • Corner-Stone Marketing & Sales Programmes BV
  • Lorentzplein 34, 2012 HJ Haarlem
  • 023 - 542 19 26
  • info@corner-stone.nl