Locatie: Spant! Bussum | Prijs: € 795,-

Issues die je reputatie maken of kraken


Organisaties worden steeds meer aangesproken op hun maatschappelijke impact: wat is de waarde van de organisatie voor maatschappij, mens en milieu? Hoe gaat de organisatie om met maatschappelijke issues? Issues, variërend van plofkip tot plastic soep, van ouderenzorg tot vluchtelingenproblematiek, van klimaat tot inclusie: elke burger heeft er wel een mening over en verwacht dat ook van organisaties.

Veel organisaties weten eigenlijk niet goed wat ze moeten doen met die issues waar andere partijen in de samenleving aan duwen en trekken. Moeten ze er op reageren, of juist niet, wetende dat het snel en ongeremd (via social media) kan escaleren en de reputatie raken? Issues kunnen een organisatie maken of kraken. Hoe vergroot je de kans om daar zelf invloed op uit te oefenen? En is het mogelijk om zelf een issue op de agenda van politiek of samenleving te plaatsen en daarmee de discussie te sturen? Hoe doe je dat en welke issues claim je?

Mayke en Sybrig van Keep – oprichters van De Issuemakers en in Nederland toonaangevend op dit vakgebied – laten je tijdens de eendaagse Masterclass zien hoe je issuemanagement binnen je eigen organisatie kunt vormgeven. Met veel aandacht voor strategie en tactiek en gelardeerd met praktijkvoorbeelden. In groepsverband werk je vervolgens aan een case over hoe je een issue goed op de agenda krijgt én hoe je het beste kunt handelen wanneer een issue je reputatie bedreigt.

Wanneer je meer strategisch wilt omgaan met issuemanagement, gebruik wilt maken van de kansen, maar ook een crisis wilt voorkomen, is deelname aan deze Masterclass de investering meer dan waard.

Programma

08.30 Registratie en koffie

09.00 Issuemanagement als leidraad
* inside-in en inside-out
* Belang van maatschappelijke waarde groeit
* Burgerinitiatieven, one-issue organisaties, etc.

11.00 Een issue: wat nu?
* Van incident naar issue en crisis
* Belang van het juiste frame
* Welke actie neem je op korte en lange termijn?
* Praktijkvoorbeelden
* Case-uitwerking in groepsverband

11.00 Ochtendpauze

11.15 Bepaling van de strategie
* Prioriteiten en scenario’s
* Aandacht voor omgeving, beleid en communicatie
* Strategieën en tactieken

12.30 Lunch

13.30 Presentatie Cases

14.30 Agendering van issues
* Het zelf pushen van issues
* Praktijkvoorbeelden
* Case-uitwerking in groepsverband

15.10 Middagpauze

15.15 Vervolg case-uitwerking in groepsverband en presentatie

16.30 Do’s & don’ts, vragen

17.00 Borrel

  • Corner-Stone Marketing & Sales Programmes BV
  • Lorentzplein 34, 2012 HJ Haarlem
  • 023 - 542 19 26
  • info@corner-stone.nl