Locatie: Spant! Bussum | Prijs: € 795,-

Sprekers

Charles Huijskens

Charles Huijskens (65) is voormalig journalist en politiek verslaggever bij De Telegraaf en het NOS-Journaal. Daarvoor studeerde hij Nederlandse taal- en letterkunde in Amsterdam waar hij de smaak van de journalistiek te pakken kreeg bij een weekblad dat Maarten van den Biggelaar had opgericht, een voorloper van Quote. In zijn diensttijd werd Charles reserve-officier en volgde hij een opleiding op de roemruchte School Militaire Inlichtingen Dienst, de SMID.
Hij begon in 1992 een adviesbureau dat zich specialiseerde in de communicatie rondom zeer lastige situaties. Charles ontwikkelde zich in de afgelopen 25 jaar tot een van de bekendste crisismanagers van ons land. Onder zijn zeer diverse klantenhistorie vallen miljardair Hans Melchers, die hem inschakelde na de ontvoering van zijn dochter Claudia, de Raad van Bestuur van detailhandelsconcern Ahold, die hem vroeg mee te werken aan het herstel van het vertrouwen in het concern na een ongekend boekhoudschandaal, en de curatoren van DSB Bank waar hij verantwoordelijk werd voor de persafdeling na het faillissement van de bank.
Bedrijven waarvoor Charles Huijskens dezer dagen werkt of heeft gewerkt zijn onder meer Blokker, ABN Amro en VodafoneZiggo.
Lees meer

Cindy Penders

In haar huidige functie als Communicatiemanager bij Google Benelux is Cindy Penders verantwoordelijk voor de communicatie van Google in Nederland, variërend van PR en mediarelaties tot strategische communicatie. Voordat ze bij Google startte, ongeveer 3,5 jaar geleden, werkte ze bij ING als Manager Externe Communicatie en bekleedde ze verschillende (communicatie) functies in de FMCG-sector en financiële journalistiek.
Lees meer

Daan van Lent

Daan van Lent is sinds 1 december 2018 chef van de Economieredactie van NRC. Na zijn studies Politieke Wetenschappen in Leiden en International Journalism in Londen werkte hij als redacteur bij vakbladen en bij FEM/DeWeek en FEM Business. Bij FEM was hij van 1999 tot 2004 adjunct-hoofdredacteur. Sinds 2006 werkt Van Lent bij NRC als financieel verslaggever. Samen met Egbert Kalse schreef hij in 2009 en 2010 de twee boeken ‘Bankroet’ en ‘Het Rampscenario’ over de financiële crisis. In het weekend fluit hij wedstrijden in het G-Voetbal.
Lees meer

Donald Pols

´Klimaatoptimist' Donald Pols is sinds 2015 directeur van Milieudefensie. Pols (1972) is geboren in Zuid-Afrika en streeft al bijna zijn hele leven naar een maatschappij in harmonie met de natuur. Voordat hij in 2015 directeur van Milieudefensie werd was hij onder andere hoofd van het klimaatprogramma bij het Wereld Natuur Fonds (2007-2012), lid van de Nederlandse overheidsdelegatie voor het VN-Klimaatverdrag (UNFCCC, 2008), ad-interim directeur van het klimaatprogramma voor het Wereld Natuur Fonds in China en gaf hij leiding aan de groep Global Sustainability bij het Energie Centrum Nederland (ECN/TNO).
Lees meer

Edwin van de Haar

Edwin van de Haar is Manager Mediarelaties & PR van Eneco. Hij zit ruim 22 jaar in het vak en was eerder onder andere Manager Corporate Communicatie van ontwikkelingsbank FMO, Hoofd Communicatie en Directiesecretaris van het Centraal Planbureau, freelance journalist in Manilla, woordvoerder van telecomtoezichthouder OPTA en public affairs consultant. In 2008 promoveerde Edwin in internationale politieke theorie (Universiteit Maastricht).
Lees meer

Frank van Hoorn

Frank van Hoorn werkt sinds 2013 bij Shell. Sinds 2017 is hij hoofd mediarelaties voor Shell in Nederland. Hiervoor werkte hij o.m. vier jaar op het Ministerie van Buitenlandse Zaken en schreef hij zes jaar voor Elsevier Weekblad.
Lees meer

Guido Rijnja

Guido Rijnja is adviseur communicatiebeleid bij de Rijksvoorlichtingsdienst. Ervaringen bij diverse ministeries en gemeenten voeden een passie om leren communiceren ín het werk te helpen versterken.
Lees meer

Hanneke de Korte

Hanneke de Korte is sinds december 2018 directeur Marketing en Communicatie bij de gemeente Utrecht. Zij is strategisch adviseur van het college van B&W, de algemeen directeur en de directieraad op het gebied van communicatie en marketing en levert samen met haar afdeling een bijdrage aan het verder versterken van de Utrechtse profilering en positionering als innovatieve stad. Hiervoor werkte zij voor de gemeente Den Haag en Reclassering Nederland. De Korte heeft een journalistieke achtergrond en studeerde in 2017 af als bestuurskundige.
Lees meer

Henrik-Willem Hofs

Henrik-Willem Hofs werkt al jaren als verslaggever bij de NOS. Hij maakt veel onderwerpen over energie en klimaat. In het begin van zijn carrière werkte hij ook bij RTV Rijnmond en RTV West.
Lees meer

Jaap van Zessen

Jaap van Zessen is sinds 2017 Chef Digitaal bij AD.nl en verantwoordelijk voor het online bereik van het AD en alle regionale titels. Hij kwam in 2016 bij het AD waar hij eerst als Social media analist werkte. Hiervoor was hij enkele jaren in dienst bij BuzzCapture als Senior Social Media Analist. Jaap is blogger bij Marketingfacts.
Lees meer

Jan Cees Vogelaar

Lees meer

Jeroen Scholten

Jeroen Scholten richtte in 2000 Publistat op, het eerste en grootste bureau in Nederland dat mediagevoelige organisaties ondersteunt met monitoring, analyse en gevalideerde dashboards. Publistat doet uit interesse ook op eigen initiatief onderzoek, zoals naar hypevorming rond nepnieuws, verkiezingscampagnes en beeldvorming van bestuurders. Jeroen is lid van de Adviesraad Positionering Vak en Beroepsgroep bij Logeion en was eerder 2 jaar lang bestuurslid van AMEC, de internationale autoriteit op het gebied van accountability.
Lees meer

Jeroen van der Veer

Jeroen van der Veer is vooral bekend als Ex-CEO Shell. Werkte vanaf 1971 tot 2009 in vele managementfuncties bij Shell en was tot 2013 nog actief als Non-Executive Director.

Momenteel is hij President-Commissaris Philips en Boskalis, Commissaris Equinor, voorzitter Raad van Toezicht TU Delft, voorzitter bij Platform Bètatechniek en Concertgebouw Fonds en Chairman of the Chairmen Community WEF (World Economic Forum).

Jeroen bekleedde vele bestuurlijke functies onder meer bij: De Nederlandsche Bank, Unilever, ING, EIT (EU Institute for Innovation and Technology), Rotterdam Climate Initiative, WBCSD (World Business Council for Sustainable Development), Concertgebouw, Openluchtmuseum en Het Nationale Toneel.
Lees meer

Johan Vollenbroek

Lees meer

Koen van Tankeren

Koen van Tankeren is adviseur mediastrategie, woordvoering, crisiscommunicatie, reputatie bij politiek/bestuurlijk gevoelige issues, complexe opdrachten en integriteitsvraagstukken.
Lees meer

Lodewijk Hekking

Is sinds 2013 woordvoerder bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. In die tijd heeft hij gewerkt voor meerdere bewindspersonen, onder andere over TBS en de nationale politie.
Sinds 2 jaar is Lodewijk woordvoerder terrorismebestrijding en nationale veiligheid. Op dit moment voor zowel minister Grapperhaus als de NCTV Pieter-Jaap Aalbersberg.
Daarvoor heeft hij als journalist onder andere voor de NCRV radio gewerkt.
Lees meer

Marc Oosterhout

Marc Oosterhout is merkstrateeg en mede-oprichter van N=5, het grootste onafhankelijke reclamebureau van Nederland. N=5 is verantwoordelijk voor campagnes van toonaangevende merken als NS, KPN, ABN AMRO en Telfort. In zijn laatste boek ‘De Kunst van het Kiezen’ betoogt hij hoe politieke partijen met een heldere 'why' meer kans hebben op het winnen van de verkiezingen.
Lees meer

Mark van den Oever

Lees meer

Paul 't Lam

Paul ’t Lam is zelfstandig communicatieadviseur te Maastricht.
Hij werkt voor diverse opdrachtgevers (regionale samenwerking, arbeidsmigratie en design) in de volle breedte van het vak (strategie & positionering, teksten & slogans, campagnes & events).
Als woordvoerder trad hij o.a. op inzake kwesties rond het Orbis-ziekenhuis in Sittard, winkelcentrum ’t Loon in Heerlen en de examens van VMBO-Maastricht.
Lees meer

Perdiep Ramesar

Perdiep Ramesar (41) wilde al vanaf jongs af aan journalist worden, en dat werd hij ook. Tot november 2014. Toen kwam abrupt een einde aan zijn loopbaan. Daarna volgde een periode van wrok, boosheid en teleurstelling. De vraag die aan hem werd gesteld: “Wat is jouw bijdrage hierin?” bracht hem tot inkeer, waarna hij een louterende zoektocht naar zichzelf startte door persoonlijke ontwikkeling en scholing. Het duurde een aantal jaren om te zien en te begrijpen wat er was gebeurd en wat zijn eigen bijdrage daarin was. Eenmaal op zoek, kwam hij er ook achter dat het nu tijd wordt om de kennis en ervaringen die hem is gegund, te delen met anderen die ervoor open staan. Nu is hij ondernemer in communicatietraining, coaching en persoonlijke ontwikkeling. Perdiep Ramesar is samen met zijn levenspartner mede-eigenaar van het bedrijf R&R VOF, waar onder meer Perdiep.nl onderdeel van is.
Lees meer

Rick Nieman

Rick Nieman is journalist en presentator, onder meer van het actualiteitenmagazine WNL op Zondag en het reportageprogramma Haagse Lobby. Van 1996 tot 2015 was hij anchorman van het RTL Nieuws en programmamaker voor RTL4 en RTLZ. Hij studeerde journalistiek en internationale betrekkingen in Chicago en Los Angeles, en werkte daarna als financieel verslaggever voor CNN in Londen. Later presenteerde hij onder meer 2Vandaag en Veronica Nieuwslijn. Daarnaast maakte hij honderden interviews met nationale en internationale prominenten. Ook leidde hij meerdere verkiezingstalkshows en -debatten, en presenteerde hij Nieuws aan Tafel en het scherpe interviewprogramma Kwestie van Kiezen. In 2013 interviewde hij met Mariëlle Tweebeeke Willem-Alexander en Máxima aan de vooravond van de inhuldiging. In 2015 publiceerde hij zijn eerste roman bij uitgeverij Prometheus, Altijd Viareggio. Andere boeken van zijn hand zijn Wat wij van Amerika kunnen leren, De Goeroe-methode en Is er nog nieuws?
Lees meer

Rik Kuiper

Rik Kuiper werkt sinds 2014 als binnenlandverslaggever bij de Volkskrant. Hij schrijft vooral over onderwijs. Voor zijn berichtgeving over het examendebacle bij VMBO Maastricht werd hij samen met collega Kaya Bouma genomineerd voor de Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland. Naast zijn werk bij de Volkskrant demonteert hij samen met Henk Blanken verhalende journalistieke stukken op www.verhalengarage.nl.
Lees meer

Siebe Sietsma

Siebe Sietsma startte zijn carrière in 1999 als reporter bij RTV West. In 2002 stapte hij over naar TweeVandaag (EO). Vanaf 2004 werkte hij ruim 6 jaar bij Netwerk en daarna 6 jaar bij RTL Nieuws (onderzoeksjournalist). Sinds 2017 is Siebe als reporter in dienst bij Nieuwsuur.
Lees meer

Sjoukje Volten

Sjoukje Volten werkt sinds 2008 bij de gemeente Utrecht. Eerst als communicatiemanager en sinds 2012 als woordvoerder van de burgemeester van Utrecht. Daarvoor had zij verschillende functies als woordvoerder en communicatieadviseur bij de overheid, semi-overheid en het bedrijfsleven. Volten studeerde Communicatie aan de hogeschool Inholland en daarna Tekstwetenschappen aan de Katholieke Universiteit Brabant.
Lees meer

Steffart Buijs

Steffart Buijs is mede-directeur/partner van Leene Communicatie bv. Steffart heeft zo’n twintig jaar communicatie-ervaring, vooral op het gebied van corporate communicatie, mediarelaties en contentcreatie en met name in de terreinen energie, duurzaamheid, mobiliteit, financiën, werk en bouwen en wonen. Tevens maakt hij deel uit van de Communicatiepool Rijksoverheid van de Dienst Publiek en Communicatie (DPC), van het ministerie van Algemene Zaken. Deze pool bestaat uit communicatiespecialisten die snel inzetbaar zijn op opdrachten met een hoog afbreukrisico, een ingewikkeld speelveld en een grote complexiteit. Momenteel is Steffart woordvoerder van de Commissie Remkes die onlangs het eindrapport presenteerde (‘Niet Alles Kan’) inzake de stikstofproblematiek.
Lees meer

Wim van der Meeren

Wim van der Meeren was van 2009 tot mei 2019 voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar CZ. Hij zette zich onvermoeibaar in voor de betaalbaarheid en kwaliteit van het zorgstelsel en werd uitgeroepen tot de meest invloedrijke beslisser in de zorg van de afgelopen tien jaar. Voor CZ was Wim jarenlang lid van de Raad van Bestuur van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Verder zit hij onder meer in de raad van advies van de Maatschappelijke Alliantie en maakt hij deel uit van de commissie die toeziet op de uitvoering van de Chroom-6-regeling.

Lees meer

Yelle Tieleman

Yelle Tieleman is misdaadjournalist voor het Algemeen Dagblad. Hij schrijft veel over de georganiseerde misdaad in Nederland. Hiervoor was hij werkzaam bij het AD Utrechts Nieuwsblad, waar hij onder meer verslag deed van de zaak-Anne Faber. Hier schreef hij ook het boek 'Hoe kon dit gebeuren?' over.
Lees meer
  • Corner-Stone Marketing & Sales Programmes BV
  • Lorentzplein 34, 2012 HJ Haarlem
  • 023 - 542 19 26
  • info@corner-stone.nl