Locatie: Spant! Bussum | Prijs: € 795,-

Sprekers

Ameike van der Ven

Ameike heeft een passie voor rituelen om op een bijzondere manier stil te staan bij mooie of moeilijke momenten in het leven, zowel bij privépersonen als binnen organisaties. Haar droom? Dat rituelen als interventie binnen organisaties het nieuwe normaal worden! Om deze droom uit te voeren, heeft Ameike samen met Ilse van Ravenstein Dit Heeft Zin opgericht. Een onderneming die zich specifiek richt op het ontwikkelen en uitvoeren van rituelen voor impactvolle momenten in organisaties. Ameike’s kracht ligt in het zichtbaar en tastbaar maken van datgene wat in de onderstroom aanwezig is. Daarnaast is zij eigenaar van het Rituelenatelier en werkt ze als interne communicatiespecialist binnen Involve.
Lees meer

Art Rooijakkers

Art ging, na zijn opleiding journalistiek, meteen aan de slag bij de lokale nieuwszender AT5 en niet veel later werd hij aangenomen als jongste verslaggever ooit bij actualiteitenrubriek NOVA. Een van de reportages die hij daar maakte werd bekroond met de Gouden Tape, een aanmoedigingsprijs voor jong journalistiek tv-talent.

Art werkte als redacteur bij het Net5-programma Expeditie Robinson en later ook bij Peking Express. Vlak voor het vertrek naar Peking werd hij echter gevraagd als presentator van het programma en switchte hij van een rol achter de schermen naar een baan voor de camera.

Naast zijn werk als presentator heeft Art voor Net5 ook een aantal jaren gewerkt als eindredacteur van programma's zoals Het Blok en Grenzeloos Verliefd.
In de zomer van 2009 maakte Art een uitstap naar de VARA en presenteerde hij, samen met Froukje Jansen, De Zomer Draait Door.

In 2011 was Art de winnaar van het programma Wie is de Mol en stapte datzelfde jaar over van NET5 naar AVROTROS. Vanaf toen heeft hij vele programma’s gepresenteerd: Bureau Rooijakkers en Verster, Popcafe & Bloed, zweet en snaren. In 2012 werd hij gevraagd om Wie is de mol te presenteren wat hij 7 jaar heeft gedaan. In 2013 wint het programma de gouden Televizierring en wordt Art genomineerd voor de Zilveren Ster, net zoals het jaar daarna. In 2016 startte zijn nieuwe programma Beste Brein op de zaterdagavond en in 2017 Helden van de Wildernis. Dit jaar volgde er een tweede seizoen van dit reisprogramma en was Art ook te zien in een dagelijkse kennisquiz Bij de Tijd. Vanaf april 2018 is Art werkzaam voor RTL4 en presenteert hij Holland-België en de succesvolle humoristische quizshow Praat Nederlands Met Me.

Art zet zich bij Stichting Vluchteling al enkele jaren in voor de Nacht van de Vluchteling door deze jaarlijkse sponsorloop onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Hij reisde ook diverse keren af naar crisisgebieden en bezocht noodhulpprojecten in onder andere Irak en Tanzania.
Lees meer

Augusta Noya

Augusta Noya is sinds 2015 manager marketing & communicatie in het Spaarne Gasthuis.
Daar waar verandering en vernieuwing aan de orde zijn, en pionieren een must is, zit Augusta als strateeg op haar plek. In het Spaarne Gasthuis voelt ze zich dan ook als een vis in het water. Het ziekenhuis en de communicatieafdeling doen het net even anders dan andere ziekenhuizen. En dat werkt. Augusta en haar team denken vanaf het begin mee bij grote en kleine projecten en ze zitten in het hart van het beleid. Landelijk heeft het ziekenhuis zich met verschillende innovatieve activiteiten en thema’s zichzelf beter op de kaart gezet. Bijvoorbeeld met Het Gala van de Vrouwenkwaaltjes, een taboedoorbrekende avond alleen voor vrouwen, in de stadsschouwburg in Haarlem. Online wordt eveneens het verschil gemaakt door al het verkeer naar al onze kanalen te analyseren en daarop de communicatie aan te passen. Door anders te durven doet werkt Augusta samen met haar continu aan het verbeteren van interne en externe communicatie.

Augusta woont samen met haar vriend in Amsterdam, heeft twee hele mooie dochters en een passie voor koken, en dan vooral voor de Zuidoost-Aziatische keuken. Ook is ze bestuurslid van de vakgroep public affairs binnen Logeion en houdt zij zich ook bezig met de veiligheid en leefbaarheid in haar wijk in Amsterdam West.
Lees meer

Christian Kromme

Christian Kromme is een expert op het gebied van disruptieve technologie en de schrijver van het boek ‘Humanification – Go Digital, Stay Human’. In dit boek gaat Christian dieper in op de fascinerende parallellen tussen biologie en technologie. Hij laat zien hoe digitale technologie de mensheid zal drijven naar een meer betekenisvolle toekomst.
Christian staat garant voor inspirerende keynotes op het gebied van disruptieve innovatie. Tijdens zijn presentaties neemt hij je aan de hand van uiteenlopende trends en voorbeelden mee in de exponentieel veranderende wereld waarin steeds meer disruptieve technologieën en business modellen zorgen voor een massale machtsverschuiving richting de consument.
In 2002 heeft Christian een eigen bureau (Artificial Industry) opgericht waarbij hij innovatieve start-ups faciliteerde voor grote namen als Randstad, Essent, Endemol, Corio, ABP, Philips, Toyota, Adidas e.a. Zijn bureau heeft meerdere nominaties en prijzen ontvangen voor de innovatieve visie en mensgerichte aanpak. Eind 2014 heeft Christian zijn bureau verkocht aan een grote multinational en is hij zich meer gaan focussen op het geven van presentaties en workshops omtrent disruptieve innovatie en exponentiële technologieën. Naast het spreken is Christian tevens nog betrokken als adviseur en bestuurder bij diverse serieuze disruptieve start-ups.
Lees meer

Christien de Kanter

Het communicatiehart van Christien de Kanter ligt al jaren bij interne communicatie en veranderopgaven. Werken in multidisciplinaire teams, op het snijvlak van organisatie, HR en (verschillende disciplines van) communicatie is waar zij energie van krijgt. Sinds 2014 vindt zij dit werkplezier bij drinkwaterbedrijf Vitens, eerst als interim communicatieadviseur en sinds ruim een jaar in dienst als manager strategie- en verandercommunicatie. Hier werkt zij samen met verschillende collega’s aan interne alignment, met als doel: bevlogen, vitale medewerkers die met plezier en inzet bijdragen aan de ambities van Vitens.
Lees meer

Doreen Borneman

Doreen Borneman is een enthousiaste en daadkrachtige communicatieprofessional met ruime ervaring in de onderwijssector. In haar functie als senior adviseur interne communicatie bij Rijn IJssel helpt ze medewerkers bij het leggen van verbindingen en bouwt ze bruggen om samenwerking tot stand te brengen. Voor de succesvolle manier waarop Doreen, samen met het projectteam, het sociale intranet heeft geïntroduceerd, won Rijn IJssel in 2018 de Berlin Intra.NET Award.
Lees meer

Genieke Hertoghs

Genieke Hertoghs werkte na haar studie Nederlandse Taal- en Letterkunde (Universiteit Utrecht) 20 jaar lang als trainer, manager en directeur voor verschillende communicatiebureaus. Daarnaast droeg ze als bestuurslid aan Logeion, beroepsvereniging voor communicatieprofessionals. In 2008 slaagde ze cum laude voor haar MBA-opleiding. Sinds 2012 is Genieke ondernemer en is ze specialist in effectief communicatiegedrag. Samen met Harrie van den Berg ontwikkelde ze het gedachtegoed Subconscious Impact: vanuit invloed op het onbewuste samen resultaat bereiken.
Lees meer

Harry Lefferts

Harry Lefferts is sinds 2017 Plaatsvervangend Vestigingsdirecteur in Justitieel Complex Zaanstad. Hij is verantwoordelijk voor een groot cluster in de gevangenis en is daarnaast eindverantwoordelijk voor de portefeuille Veiligheid & Arbeid. Voordat hij in 2000 in het gevangeniswezen aan de slag ging, heeft hij zo’n 15 jaar bij defensie gewerkt. Hij zorgde daar voor de oprichting van een luchtmobiele brigade en maakte deel uit van een verkenningspeloton, waarmee hij ook operationele inzetten heeft gedaan zowel nationaal als internationaal.
Lees meer

Iris Clarkson

Iris Clarkson werkt bij de Ouder- en Kindteams in Amsterdam als communicatiespecialist. Daarvoor was ze communicatie professional bij MEE Amstel en Zaan en werkte ze 9 jaar bij VluchtelingenWerk Nederland als persvoorlichter en communicatieadviseur.
Lees meer

Irma Luijken

Irma Luijken heeft een echte passie voor het communicatievak en een grote interesse in wat mensen drijft. Irma Luijken, ruim zeven jaar werkzaam bij ING, maakte de transitie van het bedrijf naar een volledig nieuwe manier van werken van dichtbij mee. Vanaf 2015 werkt ING volgens de agile way of working. Als product owner is zij één van de drijvende krachten achter het agile werken binnen het Center of Expertise Communicatie. Ooit afgestudeerd als medisch bioloog maakte ze al snel de overstap naar het communicatievak. Eerst in marketinggerichte functies, later als adviseur bij grote verandertrajecten. Met ruim 15 jaar ervaring in communicatie bij verschillende bedrijven, weet Irma als geen ander dat het de mensen zijn die een verandering succesvol maken. Deze kennis past zij ook toe in de dagelijkse praktijk als product owner.
Lees meer

Joyce Hulst

Na het behalen van haar Masters in Bedrijfscommunicatie en Internationale Economie aan de Radboud Universiteit vervulde Joyce Hulst bij ING diverse rollen in marketing en communicatie. Als hoofd PR & Woordvoering was ze nauw betrokken bij de samenvoeging van de Postbank en ING Bank te midden van de kredietcrisis. Daarna werkte ze als hoofd Marketing Dagelijkse Bankzaken onder andere mee aan de introductie van contactloos betalen in Nederland, waarna ze in 2015 terugkeerde bij Communicatie. Als expert lead Interne & Externe Communicatie was ze mede verantwoordelijk voor de agile transformatie van het Center of Expertise Communicatie. Sinds januari 2018 leidt Joyce als Area Lead Internal & External Communications vier teams binnen het cross-border Center of Expertise Communications & Brand Experience van ING Nederland en België.
Lees meer

Maaike Buijsman

Met mijn achtergrond in communicatie ben ik ruim 15 jaar actief als organisatieontwikkelaar. Na het begeleiden van veranderprogramma’s voor diverse organisaties, als interne adviseur of als consultant, wilde ik het anders. Minder werken aan abstracte plannen of het ontwikkelen van middelen en meer doen. Ik wil met en van elkaar leren, reflecteren op gedrag en terug naar wat er werkelijk toe doet. Ik vind inhoud belangrijk, maar processen tussen mensen nog interessanter. Ik ben opgeleid als (team)coach en als veranderkundige. Op dit moment werk ik als facilitator van bijeenkomsten, (team)coach op gebied van samenwerken en begeleid ik professionals bij het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden. Voor meer informatie zie: www.maaikebuijsman.nl
Lees meer

Mathijs Schaft

Mathijs Schaft werkt sinds 2015 bij HEINEKEN International als Facility & Workplace Manager van de hoofdkantoren. Hij faciliteerde de afgelopen jaren de groei van het hoofdkantoor en zocht een best practice voor new ways of working. Eerder was Mathijs bij AkzoNobel verantwoordelijk voor de huisvesting op de industriële site en gaf daar een eerste aanzet voor een flexibel werkplekconcept. Met een gecombineerde achtergrond van Hotelschool, Facility Management en een Master of Science degree heeft Mathijs een goed beeld van wat de strategie moet zijn voor kantooromgevingen van grote internationale organisaties.
Lees meer

Mirjam Kibbeling

“Een betere wereld begint bij jezelf.” In Mirjam leeft een wereldverbeteraar. Vanuit organisaties hebben we een immense impact op de wereld van onze medewerkers, onze klanten en onze samenleving. Daarbij legt zij het accent op het ‘waarom’ en het ‘hoe’ van hetgeen we doen, meer nog dan op het ‘wat’. Op deze manier betekenisvol samenwerking realiseren is de rode lijn in haar loopbaan die voert langs Philips, de TU Eindhoven, Van Gansewinkel en Renewi. Opgeleid als bedrijfskundig ingenieur, verbreedt ze zich nu in de sociale psychologie. Mensenwerk is waar Mirjam ’s ochtends voor uit de veren komt. Sinds begin 2019 is Mirjam eigenaar van STILWERKT.
Lees meer

Monique Elbers

“Zet mensen op een positieve manier in hun kracht en zorg voor plezier in wat ze doen. Alleen dan voegen ze waarde toe.” Vanuit deze overtuiging werk ik graag samen met mensen in uitdagende vernieuwingsvraagstukken waarbij gedragsbeïnvloeding en communicatie een belangrijke rol spelen. Dat doe ik nu al 18 jaar. Eerst in het bedrijfsleven en daarna bij de Gemeente Nieuwegein, waarvan de laatste zes jaar als strategisch bestuurscommunicatieadviseur. Daarnaast coach en train ik (nu nog vrijwillig) individuen en teams van organisaties bij vernieuwingsvraagstukken. Het ontdekken wat wel en niet werkt in verschillende omgevingen, boeit me steeds opnieuw.
Lees meer

Puck Bossert

Puck Bossert (Directeur van PUCK HR & Communications) is in het Justiteel Complex Zaanstad interim Change Manager en lid van het MT. Zij heeft daar het cultuurveranderprogramma “Wij Zaanstad” geïnitieerd en opgezet. Doel van het programma is de samenwerking verbeteren en het werkplezier vergroten. Met HR- en Communicatie-instrumenten zijn er successen gerealiseerd, dit is mede aangetoond door een meting van Effectory.
Lees meer

Renate Zuidema

Renate Zuidema startte in 2006 haar loopbaan bij de gemeente Emmen. Haar interesse in organisatiecultuur en leergedrag, maakte dat zij in 2016 afstudeerde voor haar Master met het onderwerp leercultuur. Vanuit de functie van hoofd Communicatie raakte zij betrokken bij de organisatieontwikkeling in Emmen. Inmiddels is zij programmamanager voor organisatieontwikkeling en zorgt van de overgang van de fase van ‘los’ maken van oude patronen naar meer doel- en resultaatsturing op de gewenste ambitie.
Lees meer

Sjanet Bonte

Sjanet Bonte is senior communicatieadviseur bij Involve, specialisten in change en communicatie. Ze helpt organisaties met verandermanagement en communicatie voor projecten, programma’s en transformaties. Zo hielp Sjanet verzekeringsmakelaar Aon bij een grootschalig verandertraject, was ze change & communication lead voor een transitie bij ABN Amro en adviseerde ze product owners bij KPN voor meer impactvolle communicatie in een Agile werkwijze. Als interim project- & change manager werkte Sjanet met Mathijs samen aan een nieuw werkplek concept & ways of working voor HEINEKEN.
Lees meer

Sylvia Vodde

Sylvia Vodde is al lange tijd werkzaam als Communicatie Adviseur binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen. In de voormalige Bijlmerbajes heeft zij grote communicatieprojecten geïnitieerd en begeleid, zoals bijvoorbeeld bij de sluiting van die inrichting. In Justitieel Complex Zaanstad is zij nauw betrokken geweest bij de bouw, de opstartfase en de opening door de Koning. Momenteel is zij verantwoordelijk voor alle interne communicatie en speelt zij een grote rol in het “Wij Zaanstad” programma, bijvoorbeeld door de realisatie van het personeelsblad Boeien! en de viering van de maandelijkse successen.
Lees meer

Wenda Bolink

Millennial. Optimist met een scherpe blik. Wil een bijdrage leveren aan de maatschappij en werkte daarom enkele jaren binnen de overheid. Daar besloot Wenda dat werk meer moet betekenen dan zekerheid. Namelijk: een experience die aansluit bij de identiteit, purpose, wensen en behoeften van medewerkers. Daarom werkt Wenda sinds vier jaar bij PROOF. Als strategy consultant helpt zij organisaties bij het vertalen van hun ambities naar een optimale employee experience gedurende de gehele employee journey.
Lees meer
  • Corner-Stone Marketing & Sales Programmes BV
  • Lorentzplein 34, 2012 HJ Haarlem
  • 023 - 542 19 26
  • info@corner-stone.nl