Locatie: Spant! Bussum | Prijs: € 795,-

Sprekers

Anne Ruth Schussler

Anne Ruth Schussler studeerde Geschiedenis en Journalistiek in Amsterdam en Leiden. Na haar afstuderen vertrok ze naar Berlijn om mee te werken aan verschillende journalistieke projecten. In 2014 meldde zij zich bij het landelijke campagneteam van D66 om de partij ook online op de kaart te zetten. Na de Tweede Kamerverkiezingen ging zij vervolgens aan de slag als persvoorlichter voor de D66-Delegatie in het Europees Parlement. Sinds deze zomer werkt Anne Ruth weer in de Hofstad als (online) communicatieadviseur voor Pauline Krikke, de burgemeester van Den Haag.
Lees meer

Bartho Boer

Bartho Boer startte zijn loopbaan in 2003 als Consultant bij KPMG. In 2006 maakte hij de overstap naar de gemeente Amsterdam, eerst als Manager Communicatie van Dienst Werk en Inkomen en vanaf 2008 als Hoofd Bestuursvoorlichting en –projecten (Media en Externe Communicatie). In 2013 trad hij in dienst bij Gemeente Amstelveen als (Algemeen) Directeur. Sinds 2014 is Bartho in dienst bij NS. Eerst als Hoofd Communicatie en sinds november 2016 als Directeur Communicatie. Daarnaast is hij Voorzitter van de Adviesraad Positionering Vak en Beroepsgroep bij Logeion.
Lees meer

Charlotte Meindersma

Charlotte Meindersma is social media jurist, blogger en eigenaar van juridisch advieskantoor Charlotte's Law & Fine Prints. Niet doorvertellen hoor, maar stiekem is ze een beetje social media verslaafd. Ze blogt, spreekt en adviseert onder meer over contracten, reclamerecht, merkenrecht, auteursrecht en privacy. Ze is vooral ook ondernemer en daarom altijd op zoek naar praktische en pragmatische oplossingen. Wie zit er nou te wachten op lange contracten en jargon? Ze drinkt graag een figuurlijke oploskoffie.
Lees meer

Daan Bonenkamp

Daan Bonenkamp (33) studeerde Geschiedenis en Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een korte periode als journalist bij De Telegraaf ging hij in 2009 aan de slag als voorlichter bij de Tweede Kamerfractie van D66. Vanaf 2010 was hij woordvoerder en speechschrijver van D66-leider Alexander Pechtold. Na 8 jaar in de landelijke politiek besloot hij de overstap te maken van het Binnenhof naar het Haagse stadhuis. Sinds juni 2017 is hij woordvoerder van de Haagse burgemeester Pauline Krikke.
Lees meer

Gijs Moonen

Gijs Moonen (Head of Consumer & Digital) adviseert klanten van LEWIS dagelijks op het snijvlak van PR, online marketing en content. Het onderhouden van persrelaties is een belangrijke pijler van de campagnes van het bureau. Social media, content en influencer relaties spelen daarbij een onmisbare rol.
Gijs adviseert klanten op creatief strategisch gebied. Hij heeft ervaring met campagnes van onder meer ING, Dela, bol.com, Alzheimer Nederland en LG Electronics.
Lees meer

Hein Dek

Hein Dek is sinds 2016 woordvoerder bij NAM. Daarvoor binnen verschillende ministeries en Rijkswaterstaat werkzaam geweest, waaronder Verkeer en Waterstaat, actief geweest als woordvoerder staatssecretaris Verkeer en Waterstaat en hoofd corporate communicatie bij Rijkswaterstaat. Als woordvoerder NAM vooral actief op het gebied van aardbevingencommunicatie. Een onderwerp dat bijna dagelijks de media haalt en daarmee een bijzondere mediadruk legt op NAM.
Lees meer

Jaap de Jong

Prof.dr. Jaap de Jong is hoogleraar Journalistiek en Nieuwe Media en retoricaspecialist aan de Universiteit Leiden. Hij is gepromoveerd op een studie naar inleidingen in toespraken (De eerste minuten, 2004). Daarnaast is h? redacteur van maandblad Onze Taal en co-auteur/redacteur van boeken als Handboek St?l (2009), Beeldtaal (2010), Bending opinion (2010), Spreken als Max Havelaar (2012) en Beïnvloeden met emoties. Pathos en retorica (2015). H? doet onderzoek naar de betrouwbaarheid van media en naar retorische en stilistische aspecten van journalistiek en politieke toespraken. Eind 2018 verschijnt de essaybundel Vertrouw mij!
Lees meer

Joke Bijl

Joke Bijl werkt sinds 2001 bij Staatsbosbeheer en is sinds 2005 een van de woordvoerders van de organisatie. Daarvoor werkte zij 7 jaar in het bedrijfsleven. Zij studeerde Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam en volgde de specialisatie PR en Massacommunicatie aan de Universiteit van Utrecht.
Lees meer

Jort Kelder

Jort Kelder werd bekend als hoofdredacteur van zakenblad Quote, waar hij onder meer de inmiddels vermaarde lijst ‘Quote 500’ introduceerde. Daarna ontwikkelde hij zich als televisiepresentator bij programma’s als Bij ons in de PC, Hoe Heurt Het Eigenlijk, Ten Strijde, en recenter het debatprogramma De Stelling van Nederland. Op Radio1 zoekt hij elke zaterdag de nodige nuance op bij de waan van de dag in Dr. Kelder & Co. Vanaf september vervangt hij bovendien een jaar lang Pieter Jan Hagens in het presentatieteam van Buitenhof. Naast presentator is hij een graag geziene talkshowgast; een positie waarin hij vaak onverbloemd onrecht en misstanden aankaart. Kelder is gespecialiseerd in de Nederlandse zakenwereld, ondernemen én duurzaamheid. Kortom, Jort Kelder zit niet stil en zal ons nog lange tijd voorzien van journalistieke prestaties en scherpe replieken.
Lees meer

Kees Boef

Is als bestuurskundige in het communicatie- en lobbyvak gerold. Heeft zowel aan de publieke als private kant gewerkt. Publiek onder meer als secretaris van de Burgemeester van Rotterdam, politiek-assistent van Premier Wim Kok en projectmanager bij VWS. Privaat bij Schiphol, TNT en 7 jaar leiding gegeven aan advies bureau Burson-Marsteller in Den Haag. Nu werkt Kees Boef ruim 2 jaar bij verzekeraar Achmea als directeur communicatie. Wilde vroeger journalist worden, en gelooft - naast de online wereld - nog steeds in papier.
Lees meer

Marc Lamers

Marc Lamers begon zijn loopbaan in 1993 als journalist bij het toeristische vakblad Reisvakmagazine DIT. In de jaren die volgden werkte hij voortdurend op het snijvlak tussen communicatie, journalistiek en marketing. Hij heeft ervaring zowel in de consultancy als ook bij profit en non-profitorganisaties. Zo ontwikkelde hij bedrijfsjournalistiek bij de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer, werkte jarenlang als consultant strategie, positionering en communicatie bij Van Dantzig & Lichtenveldt, was hij hoofd marketing & communicatie bij ingenieursbedrijf ARCADIS en was hij Europees verantwoordelijk voor marketing en communicatie bij het internationale zakenreisbedrijf BCD Travel. Op dit moment is Marc corporate directeur communicatie & marketing bij Wageningen University & Research.
Lees meer

Marie-José Kleef

Marie-José Kleef werd opgeleid tot Civiel Technisch-ingenieur aan de TU Delft, maar is inmiddels alweer twintig jaar werkzaam in de journalistiek. Ze begon als sportredacteur bij de Volkskrant en Trouw en was drie jaar (sport)correspondent voor het AD en Het Parool in Londen waar ze ook werkte voor de Britse krant The Observer. Ze schreef het boek 'Winter Wonderland' over de Arsenal-jaren van Dennis Bergkamp en werd terug in Nederland freelance journalist voor oa Vrij Nederland, HP/DeTijd, Nieuwe Revu en Opzij. Sinds 2005 maakt ze ook tv en radio, oa bij DWDD, Knevel&VandenBrink, Kunstuur, Nieuwe Maan, Wat Verdien Je? en NPO Radio 1-programma's De Nieuwsshow en Kwesties. Ze woont in Amsterdam en schrijft nu voornamelijk voor De Groene Amsterdammer.
Lees meer

Marloes van der Laan

Marloes van der Laan (34) werkt sinds 2016 als Manager Communications bij Uber waar ze verantwoordelijk is voor de woordvoering met betrekking tot EU Affairs en Noord-Europa. Van der Laan begon haar carrière als persvoorlichter bij de KNVB waar ze in 5 jaar tijd uitgroeide tot Hoofd Persvoorlichting & Media. In 2014 maakte zij de overstap van het voetbal naar de minstens zo beweeglijke techwereld toen ze bij Twitter Benelux aan de slag ging als Head of Communications.
Lees meer

Michiel Geldof

Michiel heeft al langjarig ervaring in de wereld van de zorgverzekeringen en het basispakket. Zijn aandacht gaat vooral uit naar de discussie over ‘dure geneesmiddelen’. Hij werkte bij het College voor zorgverzekeringen als campagnemanager, communicatieadviseur en persvoorlichter. Als woordvoerder van het Zorginstituut heeft hij nu dagelijks contact met uiteenlopende media, waaronder consumentenprogramma’s.
Lees meer

Mike Ackermans

Mike Ackermans is sinds 2015 hoofdredacteur van het CBS en lid van de hoofddirectie. Hij is verantwoordelijk voor de divisie Communicatie & Nieuws, die zorgt voor de verspreiding van alle statistieken en verhalen daarover bij doelgroepen in de Nederlandse samenleving. Het CBS werkt daartoe nauw samen met de Nederlandse nieuwsmedia, voor wie het een van de belangrijkste bronnen is. Dagelijks zijn de verhalen van het CBS over hoe Nederland ervoor staat in alle belangrijke media terug te vinden.
Daarvoor was Ackermans ruim vijfentwintig jaar werkzaam als journalist. Hij werkte onder andere voor Het Financieele Dagblad, RTL Nieuws, de Volkskrant en BNR Nieuwsradio. Hij leidde jarenlang redacties als hoofdredacteur, bijvoorbeeld van de zakenweekbladen FEM Business en Nieuwsblad Transport en de regionale dagbladen van de Telegraaf Media Groep.
Lees meer

Mirjam Otten

Mirjam Otten is sinds begin januari 2017 directeur communicatie bij de politie. Ze startte haar loopbaan bij het ministerie van WVC en werkte vervolgens lange tijd in verschillende communicatiefuncties voor de gemeente Amsterdam. De dynamiek van een grote complexe organisatie die elke dag onder het maatschappelijke vergrootglas ligt, is haar op het lijf gesneden. Hoe zorg je dat je als organisatie zichtbaar en aanspreekbaar bent, dat ziet zij als een belangrijke opgave in haar werk: “Hoe groot de organisatie ook is en hoe ingewikkeld de vraagstukken ook zijn, het gaat uiteindelijk altijd om de menselijke maat.”
Lees meer

Pieter Klein

Pieter Klein is sinds begin april redacteur/columnist bij RTL Nieuws. Hiervoor was hij daar 11 jaar adjunct-hoofdredacteur. Eerder was hij (9 maanden) Hoofd Persvoorlichting van het ministerie van Financiën. Voor zijn overstap naar de overheid was hij chef van de politieke redactie van RTL Nieuws.

Pieter begon zijn journalistieke carrière als redacteur en politiek verslaggever bij AVRO-radio. Daarna was hij onder meer politiek redacteur van het Algemeen Dagblad en voor dezelfde krant correspondent in Londen. In 1999 ontving hij de Anne Vondeling-prijs voor parlementaire journalistiek. Ook is hij co-auteur van twee biografieën, over Jan Pronk en Wim Kok. Pieter Klein schrijft wekelijks een (persoonlijk) blog op www.rtlnieuws.nl over journalistiek, politiek en openbaarheid.
Lees meer

Puck Scheres

Puck Scheres (46) werkt al 25 jaar fulltime als journalist. Momenteel als onderzoeksjournalist bij het televisieprogramma Radar met een focus op financiële onderwerpen. Daarvoor werkte ze onder andere voor RTL Nieuws/RTLZ, de Consumentenbond, Kassa, NOS (Radio 1) Journaal, het mediaprogramma De Leugen Regeert en Hart van Nederland. Ze heeft diverse functies bekleed als redacteur, redactiecoördinator en eindredacteur. Gepokt en gemazeld in de journalistiek en dagelijks contact met voorlichters van allerlei bedrijven en overheidsinstellingen.
Lees meer

Rolinda Ferron

Rolinda Ferron studeerde Film- en Televisie wetenschap. Ze ging aan de slag als (eind)redacteur bij o.a. John de Mol producties, BNN en Endemol, waar ze met plezier meewerkte aan een breed scala aan televisieprogramma’s. Na 10 jaar maakte ze een overstap: ze wilde haar kwaliteiten en ervaring inzetten om een verschil te maken, voor mensen die hulp nodig hebben. Ze startte in 2006 als persvoorlichter bij Artsen zonder Grenzen, waarvoor ze een breed contactnetwerk binnen de media opbouwde en samen met het communicatie team het hoofd bood aan zeer uiteenlopende crises. Voor Rolinda is het een uitdaging om, in een concurrerend en snel een veranderend medialandschap, het verhaal van mensen die dat zelf niet kunnen, onder de aandacht te brengen.
Lees meer

Victor Schildkamp

Victor Schildkamp (Den Haag, 1968) draait al een kwart eeuw mee in de journalistiek. ‘Opgegroeid’ bij de Haagsche Courant en daarna zeer allround-verslaggever geworden bij de nieuwsdienst van het AD. Voor de krant uiteraard, maar zeker ook - al in een vroeg stadium - voor de site en op video. Doet veel misdaad, snel nieuws, speurt mensen op, probeert overal binnen te dringen en schrijft over alles wat hem persoonlijk interesseert. Is af en toe ook niet helemaal objectief als verslaggever, zoals in de strijd tegen de sigaret.
Lees meer

Wanda de Kanter

Wanda de Kanter is sinds 1990 Longarts in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, Nederlands Kanker Instituut. Zij focust zich op het zo goed mogelijk behandelen van longkanker én op het zoveel mogelijk voorkomen daarvan. In de afgelopen jaren heeft ze vele columns en artikelen geschreven. Ze is 2x Vrouw in de Media geworden. Ze heeft honderden interviews gegeven in kranten, op radio en tv. Daarnaast helpen social media haar om haar boodschap te verspreiden. Ze baarde opzien afgelopen jaar door een strafzaak te beginnen tegen de tabaksindustrie (Sick of Smoking). Wanda is tevens Voorzitter Stichting Rookpreventie Jeugd, initiatiefnemer van de onderzoeksjournalistieke website ‘TabakNee’ en auteur van ‘Nederland stopt! Met roken’ en ‘Motiveren kun je leren’.
Lees meer

Yvonne Wiggers

Yvonne Wiggers startte haar carrière in 1997 bij het ANP als journalist. In 2002 stapte ze over naar het AD, waar ze eerst als Parlementair Verslaggever werkte en later als Chef van de Parlementaire Redactie. In 2009 kwam ze in dienst bij de Nederlandse Orde van Advocaten als Communicatiemanager. Vanaf 2013 tot mei 2018 was ze in dienst bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Eerst als woordvoerder en het laatste jaar als Plaatsvervangend Hoofd Persvoorlichting. Het komend half jaar werkt ze interim voor Jan van Zanen, Burgemeester van de Gemeente Utrecht. Van 2004 – 2006 was Yvonne Wiggers Voorzitter van Perscentrum Nieuwspoort.
Lees meer
  • Corner-Stone Marketing & Sales Programmes BV
  • Lorentzplein 34, 2012 HJ Haarlem
  • 023 - 542 19 26
  • info@corner-stone.nl