Locatie: Spant! Bussum | Prijs: € 795,-

Sprekers

Alma Feenstra

Alma Feenstra is directeur van de strategische stafdienst Marketing & Communicatie van mboRijnland en voorheen ID College. Eerder was zij Academiedirecteur Journalistiek en Communicatie bij Hogeschool CHE, directeur corporate communicatie en woordvoerder van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en senior adviseur bij de Maatschap voor Communicatie
Lees meer

Ameike van der Ven

Ameike van der Ven (1976) is een bevlogen en betrokken communicatieadviseur bij Involve. Haar nieuwsgierigheid naar wat mensen drijft en beweegt, bracht haar na functies in de bedrijfsjournalistiek op het pad van interne communicatie. Ameike’s kracht ligt in het verbinden van scherpe analyses en visie naar een pragmatische en creatieve aanpak. Gesprekken, dialoog en de dynamiek tussen mensen staan daarin voor haar centraal. Samen met Ilse van Ravenstein en Mark van Vuuren schreef zij het boek ‘De Gespreksfluisteraar’
Lees meer

Annechien Steenhuizen | TV-Journalist

Annechien Steenhuizen startte haar journalistieke loopbaan in 1999 als redacteur bij RTL Nieuws. In de jaren erna werkte ze als radioverslaggever en televisiepresentator voor RTV Utrecht en een aantal maanden als ‘Jakhals’ bij De Jakhalzen, een rubriek in het VARA-programma De Wereld Draait Door. Begin 2009 werd Annechien presentator van NOS op 3 (voorheen: het NOS Journaal op 3). Na 2,5 jaar stapte ze over naar het NOS Journaal. Sinds mei 2013 presenteert ze het NOS Journaal van 20.00 uur.
Lees meer

Annelies Elsendoorn

Annelies Elsendoorn startte in 2008 in de non profit sector bij het Revalidatiefonds. Na een jaar maakte zij de overstap naar de grootste zorginstelling voor mensen met een beperking in Flevoland. Als allround communicatie-adviseur mocht zij de transities in de zorg vanuit het communicatie vak begeleiden. Na zes jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging en maakte zij de overstap naar bol.com. Ze stapte in 2015 in een bruisende wereld van young professionals en werd daar verantwoordelijk voor de interne communicatie. Een nieuwe functie waarin zij onlangs Workplace bij Facebook introduceerde en naast het alledaagse werk verantwoordelijk is voor de internal branding. Daarnaast zit zij in het bestuur van de vakgroep interne communicatie van Logeion.
Lees meer

Brenda Meijer

Brenda Meijer is al haar hele werkzame leven verbonden met het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Zij begon als behandelaar van asielaanvragen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) maar werkt inmiddels al ruim 13 jaar als communicatieadviseur bij verschillende onderdelen en projecten van JenV. Zo werkte zij bij de Raad voor de Kinderbescherming, aan de herziening van de asielprocedure, de ontwikkeling van het Justitieel Complex Schiphol en nu op het bestuursdepartement aan de versterking van de interne communicatie van JenV. Verbinding is een centraal thema in haar werk: de juiste spelers op de juiste manier met elkaar in gesprek brengen en hen helpen hun communicatiekracht te vergroten.
Lees meer

Conny de Laat

Vanuit haar bureau voor communicatie, co-creatie en coaching begeleidt Conny de Laat professionals, leidinggevenden en hun teams bij het realiseren van communicatief leiderschap en communicatieve organisaties. Haar aanpak kenmerkt zich door het zoeken naar verbinding en het samenwerken via co-creatie: samen met anderen ontwerpt en begeleidt Conny interne verandertrajecten die recht doen aan de aanwezige kwaliteiten, ervaringen en ambities en die daardoor ook (blijven) werken in de praktijk. Conny is gecertificeerd coach/facilitator/supervisor in diverse ontwikkelmethodieken en mede-auteur van “Communicatief leiderschap’, ‘Basisboek interne Communicatie’ en diverse boektitels op het gebied van (team)leren. Leven lang leren ziet zij als een feest!
Lees meer

Eefke Schramade

Eefke Schramade is in dienst bij WorkWire als Sr. Workplace Consultant. In deze functie adviseert ze over hoe Workplace Nudging in de fysieke werkomgeving positief kan bijdragen aan samenwerking, interactie, veranderprocessen en het gebruik van faciliteiten. Zij gebruikt daarbij haar ervaring gericht op visuele communicatie en (merk)identiteit. Zo werkte zij bij NN Group als Interim Brand Manager Operational Rebranding en als interim docent (o.m. visuele communicatie voor IT &Design en Conceptontwikkeling) op de Haagse Hogeschool en Fontys Hogescholen. Voor ING Nederland heeft zij als Sr. Formulemanager/ Designmanager gewerkt aan het fundament voor de look & feel van de ING-bankwinkels. Sinds 2010 werkt zij vanuit haar eigen praktijk aan de vernieuwing van bedrijfsidentiteit, visuele communicatie en ruimtelijke beleving.
Lees meer

Genieke Hertoghs

Genieke Hertoghs werkt sinds 2012 als zelfstandig communicatieprofessional. Daarvoor werkte ze onder meer als communicatietrainer- en adviseur, tekstschrijver, marketingmanager en als directeur bij LVE en Van der Hilst Communicatie. Van 2012-2015 was Genieke bestuurslid van Logeion en hield ze zich o.m. bezig met de beroepsniveauprofielen en de certificering van communicatieopleidingen.
Lees meer

Jacqueline Kuyvenhoven

Jacqueline Kuyvenhoven is een strategische verandermanager met veel ervaring in politiek bestuurlijk complexe organisaties. Sinds februari 2016 werkt zij als programmadirecteur JenV Verandert. Zij maakt moeilijke vraagstukken helder en hanteerbaar. Verbindt mensen met enthousiasme en optimisme aan een inhoudelijk doel. Motiveert hen om praktische oplossingen te realiseren. En regelt de ondersteunende structuren en processen. Dat brengt rust, geeft energie en er gebeurt iets concreets.
Lees meer

Jalbert Kuijper

Entrepreneur, father, autodidact, farmer, son, enthusiastic, believer, Apeldoorn, Amsterdam, Achterhoek, leader, concerned, spiritual, Lao Tse, inspirator, Moon, Job, Tax, Bon Vivant, leader, follower, doer, evangelist, lover, nature, intense, sushi, IICD, brother, yoga, nineteen ninety-six, squash, celestial blue, aware, stubborn, hockey, transformational, partner, creator, friend, shareholder, self-reliant, adaptive to change, connected, networker, brisk, politician, cooperator, modest & still developing.
Lees meer

Jeroen Duijvestijn

Jeroen Duijvestijn is identiteit- en reputatiemanager bij Coöperatie VGZ, de op een na grootste zorgverzekeraar van Nederland met ruim 4 miljoen klanten. Hij is verantwoordelijk voor het bewaken van de identiteit en het versterken van de reputatie van Coöperatie VGZ. Jeroen legde de basis voor de nieuwe positionering van de organisatie als zinnige organisatie die de basis vormde voor de televisiecampagne “zinnige zorg’ en het internal branding programma ‘Samen zijn we zinnig bezig.’ In dit laatste programma staat het bedanken en waarderen van medewerkers centraal en worden “zinnige bijdragen” van medewerkers gedeeld op een online platform, tijdens lunch sessies en met talloze andere middelen. Het cultuurprogramma won een Gouden Award in de categorie b-to-e bij de Grand Prix Content Marketing awards 2017. Daarvoor was Jeroen acht jaar zelfstandig reputatieadviseur voor onder andere NS, Staatsbosbeheer en NEFARMA. Hij was daarnaast samen met Motivaction initiatiefnemer van de Reputatiemanagement Award (nu Stakeholdermangement Award) en oprichter en contentmanager van het Reputatieblog.
Lees meer

Kris Cuypers

Kris Cuypers startte zijn carrière in 2001 als Young Graduate in de Belgische bankwereld bij Dexia. Hij vervulde daar diverse rollen binnen de Human Resources-afdeling waaronder Training & Development Expert, HR Business Partner en Head of HR Business Partners. Vervolgens was hij gedurende 5 jaar Algemeen HR Manager voor Medialaan. Deze rol ruilde hij in voor PP Retail Group, een fashion retail speler waarvoor hij de internationale expansie naar Nederland, Frankrijk en Luxemburg vanuit zijn HR-expertise begeleid heeft. Sinds november 2015 is hij Director Talent, Career & Employee Experience bij bpost en begeleidt hij onder meer het Interaction Coach programma.
Lees meer

Marcel de Jong

Marcel de Jong is adviseur interne en corporate communicatie bij mboRijnland. Eerder was hij werkzaam als journalist bij het AD, projectcoördinator bij het Actieplan Jeugdwerkloosheid en docent.
Lees meer

Marie-Thérèse Vaessens

Marie Therese is opgeleid in ‘de jaren 80’, in het Human Resource Management. Zij heeft nu 31 jaar ervaring in het P&O vakgebied, met name binnen de gezondheidszorg. Vanaf 2003 is zij werkzaam bij het Maastricht UMC+ en heeft zich de laatste 6 jaar toegelegd op performanceondersteuning. Ze ontwikkelt en organiseert programma’s om de 300 leidinggevenden en teamleiders te ondersteunen bij de uitdagende en veeleisende taak om het ambitieuze MUMC+ én de medewerkers klaar te stomen voor een bestendige toekomst. De visie van het MUMC+ op leiderschap luidt ‘Coachend leidinggeven met oog voor resultaat’. Dat vraagt om een programma waarin communicatie en verandering centraal staat!
Lees meer

Nelleke Barning

Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende rollen, is Nelleke Barning (48) een door de wol geverfde leider in communicatie. Na haar afstuderen (geschiedenis) en een korte periode overheidscommunicatie (gemeenten Zoetermeer en Den Haag), begon zij in 2000 bij DSM als manager interne communicatie voor veiligheid, gezondheid, milieu en manufacturing. Sindsdien vervulde Nelleke verschillende (leidinggevende) communicatierollen bij DSM, waaronder directeur communicatie DSM Nederland, en Director Global Internal Communications. Sinds juni 2016 is zij Sr. Director Global Communications & External Affairs Nutrition, en daarmee verantwoordelijk voor alle communicatie wereldwijd van de voedingstak van DSM. Nelleke kent alle facetten van het communicatievak, van interne communicatie en verandercommunicatie tot PR en PA, crisiscommunicatie en issuemanagement. Tussen 2006 en 2016 was Nelleke naast haar werk bij DSM lid van de gemeenteraad van Maastricht, en in 2017 werd zij door Communicatie Online gezien als één van de 20 meest invloedrijke communicatievrouwen in Nederland.
Lees meer

Petra Berrevoets

Jarenlang werkte ik in de Rotterdamse kunstsector totdat ik in 2007 uit liefde voor de stad bij de gemeente Rotterdam in het digitale team ging werken. Nu ben ik als strategisch adviseur online media verantwoordelijk voor beleid en innovatie op het gebied van internet, intranet, sociale media en webcare. Ik houd van puppy’s, high/low culture, dwars denken over digitale media, maar vooral van Rotterdam.
Lees meer

Regine van Tomme

Regine Van Tomme start haar carrière als Hoofd algemene boekhouding Parcels bij bpost en ze maakt daar al snel de overstap naar de communicatieafdeling. In 2001 wordt ze woordvoerder van de Federale Minister van Overheidsbedrijven en Telecommunicatie. Tussen 2002 en 2007 neemt Regine verschillende communicatierollen op voor Siemens waaronder die van Global head of external communication voor Nokia Siemens Networks in Helsinki en München. Daarna gaat ze aan de slag bij Coca-Cola European Partners als communicatiemanager Benelux. In 2012 wordt ze als Corporate Communicatiedirecteur verantwoordelijk voor de communicatie van de internationale bouwmaterialengroep Etex. Sinds januari 2018 is Regine Director interne communicatie van bpost.
Lees meer

Roos Masela

Roos Masela is Europees Communicatie manager van Wavin, marktleider in kunststof leidingsystemen. Roos is verantwoordelijk voor strategische interne communicatie rondom Wavin’s organisatie strategie en verander trajecten.
Voorheen heeft zij brand management functies bekleed bij AkzoNobel, Draka en AGT International in Zurich.
Lees meer

Saskia Eggen

Saskia Eggen studeerde Communicatiekunde aan de Universiteit Utrecht. Voor zij in het Maastricht UMC+ aan de slag ging, was zij werkzaam in de sociale en welzijnssector. De rode draad in haar carrière wordt gevormd door het ‘communicatiever’ maken van organisaties. Hoe communiceren medewerkers met elkaar en hoe representeren zij hun organisatie? En hoe draagt dat bij aan het halen van organisatiedoelstellingen? Collega’s helpen in hun communicatie dat is haar vak- en taakopvatting. Zo zette zij voor jongerenwerkers een pr-cursus op en ontwikkelde samen met HR voor het MUMC+ de module ‘leiderschapscommunicatie’. Werken vanuit en voor een oprechte organisatie-identiteit is haar drijfveer.
Lees meer

Vera de Witte

Vera de Witte is auteur van onder meer het boek De Nieuwe communicatieprofessional. Zij geeft verschillende lezingen en begeleidt strategische sessies bij tal van organisaties over de strategische rol van communicatie vanuit haar communicatiebureau CommunicatieNetwerk. Daarnaast is zij Directeur communicatie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Vera is altijd op zoek naar duiding van wat er in de omgeving gebeurt en beweegt zich op het snijvlak van organisatie, communicatie en dienstverlening. “Communicatie is de drijvende kracht voor organisatiesucces. Dat vraagt wel om blijvend vernieuwen. Als organisatie en als communicatieprofessional.”
Lees meer
  • Corner-Stone Marketing & Sales Programmes BV
  • Lorentzplein 34, 2012 HJ Haarlem
  • 023 - 542 19 26
  • info@corner-stone.nl