Praktijkcongres

Succesvol Persbeleid 2017

Locatie: Spant! Bussum | Prijs: € 895,-

Sprekers

Arjen Lubach

Arjen Henrik Lubach is schrijver, cabaretier, televisiepresentator en muziekproducent. Hij werd vooral bekend door zijn wekelijkse programma Zondag met Lubach bij de VPRO, waarin hij de actuele week in dertig minuten remixt, ondergesneeuwde verhalen laat smelten en brekend nieuws weer heel maakt. In het afgelopen seizoen werd zijn viral ‘The Netherlands Second’ naar aanleiding van de inauguratierede van Trump maar liefst 76 miljoen keer bekeken. Ook zijn introductie van de Kamergotchi had veel succes (meer dan 600.000 downloads), evenals zijn item over #HoeDan Geert Wilders (meer dan 1.000.000 views). Arjen Lubach heeft diverse boeken op zijn naam staan (w.o. ‘Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend’, ‘Bastaardsuiker’ en ‘IV’) en werkt o.m. mee aan Moltalk, DWDD Taalrubriek en Koefnoen Rapservice.
Lees meer

Bartho Boer

Bartho Boer startte zijn loopbaan in 2003 als Consultant bij KPMG. In 2006 maakte hij de overstap naar de gemeente Amsterdam, eerst als Manager Communicatie van Dienst Werk en Inkomen en vanaf 2008 als Hoofd Bestuursvoorlichting en –projecten (Media en Externe Communicatie). In 2013 trad hij in dienst bij Gemeente Amstelveen als (Algemeen) Directeur. Sinds 2014 is Bartho in dienst bij NS. Eerst als Hoofd Communicatie en sinds november 2016 als Directeur Communicatie. Daarnaast is hij Voorzitter van de Adviesraad Positionering Vak en Beroepsgroep bij Logeion en vaste columnist voor Communicatie Magazine/Communicatie online.
Lees meer

Dick Schoof

Dick Schoof is de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Dat is hij sinds 1 maart 2013. 'Veiligheid' is de rode draad in zijn loopbaan. Zo was hij onder andere als directeur-generaal Politie belast met de vorming van de nationale politie bij het ministerie van Veiligheid en Justitie en directeur-generaal Veiligheid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarvóór was hij plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie van Justitie en hoofddirecteur van de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND).
Als NCTV is hij op rijksniveau eindverantwoordelijk voor de 'drie C’s': Crisisbeheersing, Contraterrorisme en Cybersecurity. Met als doel het voorkomen en beperken van maatschappelijke ontwrichting. Schoof studeerde Planologie aan de Universiteit van Nijmegen.
Lees meer

Eliana Johnson

Eliana Johnson is a national political reporter at POLITICO. She previously served as Washington editor of National Review, where she was the organization’s lead reporter on the 2016 election. She has worked as a producer at the Fox News Channel, as a research associate at the Council on Foreign Relations, and as a staff reporter for the New York Sun. She graduated from Yale College in 2006 with a degree in History.
Lees meer

Ellen de Visser

Ellen de Visser is medisch redacteur bij de wetenschapsredactie van de Volkskrant. Ze schrijft al 20 jaar over gezondheid en zorg (eerder als verslaggever en als onderzoeksjournalist). De laatste drie jaar schrijft ze vooral veel over voeding en gezondheid. Daarnaast schreef ze enkele boeken: Genderkinderen (2010), samen met fotograaf Sarah Wong, over kinderen in het verkeerde lichaam. En: Waarom je kat niet mee naar bed mag (2013), bundeling van de wekelijkse rubriek Gezond.
Lees meer

Eric Trinthamer

Eric Trinthamer startte zijn carrière in 1999 als medewerker van de VVD-Tweede Kamerfractie en werd daar in 2004 voorlichter. In 2009 stapte hij over als Teamleider Overheid en Onderwijs bij Bex. In 2010 verruilde hij Bex voor NS waar hij ruim 6 jaar werkte als Senior Woordvoerder. Sinds juli 2006 is Eric werkzaam als Teamleider Communicatie en Woordvoerder Raad van Bestuur bij UMC Utrecht.

Lees meer

Eunice Koekkoek

Eunice Koekkoek is sinds 2010 in dienst bij McDonald's Nederland als Manager Corporate Communications/Woordvoerder. Daarvoor vervulde ze diverse communicatiefuncties bij o.m. KPN, Fortis ASR, Equens en Yacht.
Lees meer

Gert-Jaap Hoekman

Gert-Jaap Hoekman startte zijn carrière in 2004 als Verslaggever bij Revu, werd later Chef Redactie bij Nieuwe Revu en in 2011 Hoofdredacteur. In 2012 maakte hij de overstap naar NU.nl waar hij in dienst kwam als Adjunct-Hoofdredacteur. Sinds 2013 is Gert-Jaap Hoekman Hoofdredacteur NU.nl
Lees meer

Jaap de Bruijn

Jaap de Bruijn heeft jarenlange ervaring met het professioneel gebruik van internet en sociale media. Hij was begin deze eeuw het eerste hoofd Nieuwe Media bij de Rijksvoorlichtingsdienst, daarna campagne-manager van GroenLinks en sinds 2014 “woordvoerder 2.0” en social media manager zorgverzekeraar Coöperatie VGZ.
Lees meer

Jeroen Koedam

Jeroen Koedam is Hoofd Communicatie van Provincie Zuid-Holland. Sinds hij in 1994 begon bij WIJZER Voorlichtingskundig Adviesbureau wisselt hij bureau en overheid af. Havenbedrijf Rotterdam en Van Dantzig & Lichtenveldt brachten hem hier. Sinds 2014 is Jeroen bestuurslid van Logeion.
Lees meer

Jesse Martens

Jesse Martens is sinds 2013 public affairs adviseur bij PGGM, een pensioenbedrijf dat werkt voor onder andere het pensioenfonds voor de zorg en welzijn. Hij behartigt de belangen van pensioenfondsen in Nederland en Europa. Recent hield hij zich onder meer bezig met politieke en maatschappelijke debatten over de toekomst van Nederlandse pensioenstelsel, de Europese invloed op Nederlandse pensioenen en investeringen van pensioenfondsen in private equity. Eerder werkte hij bij een lobby- en communicatiebureau en bij een politieke partij.
Lees meer

José Sanders

José Sanders is opgeleid als Neerlandica en tekstwetenschapper. Zij promoveerde op een studie van perspectief in verhalende teksten, werkte vervolgens als consultant op het gebied van levensbeschouwing en communicatie, en daarna als universitair docent Communicatie aan de UvT, VU en RU. Zij is nu hoogleraar Narratieve Communicatie aan de Letterenfaculteit van de Radboud Universiteit. Haar onderzoek is gericht op de overtuigende werking van narratieven in organisaties, journalistiek en gezondheidscommunicatie.

Lees meer

Marcel Gelauff

Begon in 1980 zijn carrière bij de Leidse Courant als leerling-journalist en vertrok in 1987 als plaatsvervangend chef. Werd in datzelfde jaar chef nieuwsdienst bij De Gooi- en Eemlander. Diezelfde functie bekleedde hij vervolgens 11 jaar bij RTL Nieuws. In 2002 werd hij Adjunct-Hoofdredacteur van NOS Nieuws en het NOS Journaal. Sinds 2011 is Marcel Hoofdredacteur van NOS Nieuws. Daarnaast is hij Voorzitter van het Genootschap van Hoofdredacteuren.
Lees meer

Marcia Nieuwenhuis

Marcia Nieuwenhuis is onderzoeksjournalist en politicoloog. In 2011 won zij de 'F.W. Sijthoff Tegel', de jaarlijkse prijs voor de meest getalenteerde journalist (voorheen bekend als het Gouden Pennetje). Sinds 2013 werkt zij voor het 'Algemeen Dagblad'. Ze maakt veelvuldig gebruik van de Wet openbaarheid van bestuur, datajournalistiek en bronnenonderzoek. Gemiddeld staat zij eens per twee weken met een artikel op de voorpagina. Het AD heeft een dagelijks bereik van ongeveer 1,5 miljoen huishoudens, door samenwerking met 'Het Parool', 'Dagblad van het Noorden', 'BN/De Stem', 'Brabants Dagblad', 'De Stentor', 'Tubantia', 'PZC', 'De Gelderlander', 'Eindhovens Dagblad' and 'De Limburger/Limburgs Dagblad'. AD.nl is het snelst groeiende online medium voor een breed publiek. Tussen 2006 en 2012 werkte zij als politiek verslaggever voor 'Dagblad De Pers'. Landelijk verwierf zij bekendheid met stukken waarvoor ze een beroep deed op de wob, onder meer naar de verhoging van de maximumsnelheid naar 130 km/u en de animalcops. PVV-Kamerlid Dion Graus opperde om tegen journalisten als 'Mevrouw Marcia' een 'perspolitie' in het leven te roepen.
Lees meer

Mariëtte Pasman

Mariëtte Pasman is sinds 2011 in dienst bij RIVM. Eerst als Projectleider Herstructurering Communicatie, daarna als Kwartiermaker Herinrichting Communicatiefunctie. In 2012 werd ze Stafhoofd Communicatie en sinds 2014 is Mariëtte Stafhoofd Communicatie en Documentaire Informatievoorziening. In deze hoedanigheid is zij strategisch adviseur van het Directieberaad, lid crisisteam en managementteam RIVM, hiërarchisch leidinggevende van de afdeling Corporate Communicatie en eindverantwoordelijk voor reputatiebeleid en woordvoering. Voor RIVM werkte Mariëtte o.m. bij Gemeente Den Haag en het Ministerie van VWS in communicatiemanagementfuncties.
Lees meer

Peter Burger

Dr. Peter Burger doet al een kwart eeuw onderzoek naar broodjeaapverhalen, geruchten, hoaxes en nepnieuws. Hij promoveerde in 2014 op omstreden verhalen over misdaad en is als docent en onderzoeker verbonden aan de mastertrack Journalistiek en Nieuwe Media van de Universiteit Leiden. Samen met Alexander Pleijter begeleidt hij het onderwijsproject Nieuwscheckers (www.nieuwscheckers.nl), waarvoor Leidse studenten journalistiek de feiten in het nieuws checken. Nieuwscheckers checkt ook berichten die Facebookgebruikers rapporteren als nepnieuws. Burger blogt over factchecken, folklore en nieuws op www.gestolengrootmoeder.nl.
Lees meer

Rick Nieman

Rick Nieman is journalist en presentator, onder meer van het actualiteitenmagazine WNL op Zondag en het reportageprogramma Haagse Lobby. Van 1996 tot 2015 was hij anchorman van het RTL Nieuws en programmamaker voor RTL4 en RTLZ. Hij studeerde journalistiek en internationale betrekkingen in Chicago en Los Angeles, en werkte daarna als financieel verslaggever voor CNN in Londen. Later presenteerde hij onder meer 2Vandaag en Veronica Nieuwslijn. Daarnaast maakte hij honderden interviews met nationale en internationale prominenten. Ook leidde hij meerdere verkiezingstalkshows en -debatten, en presenteerde hij Nieuws aan Tafel en het scherpe interviewprogramma Kwestie van Kiezen. In 2013 interviewde hij met Mariëlle Tweebeeke Willem-Alexander en Máxima aan de vooravond van de inhuldiging. In 2015 publiceerde hij zijn eerste roman bij uitgeverij Prometheus, Altijd Viareggio. Andere boeken van zijn hand zijn Wat wij van Amerika kunnen leren, De Goeroe-methode en Is er nog nieuws?
Lees meer

Stijn Bronzwaer

Stijn Bronzwaer (1981) werkt bijna tien jaar voor NRC, waarvan nu zes maanden als adjunct-hoofdredacteur. Daarvoor was hij onder meer redacteur van nrc.next, media-oprichter van de zaterdagkrant van nrc.next, mediaverslaggever en chef van de mediaredactie. Stijn is binnen de hoofdredactie van NRC onder meer verantwoordelijk voor de nieuwskeuzes van de site, ochtend- en middagkrant en uitbreiding van digitale initiatieven zoals video, nieuwsbrieven en podcasts. Ook speelt hij een belangrijke rol bij de overgang van de redactie van NRC van een papieren naar een digitale organisatie.
Lees meer
  • Corner-Stone Marketing & Sales Programmes BV
  • Lorentzplein 34, 2012 HJ Haarlem
  • 023 - 542 19 26
  • info@corner-stone.nl